Ηλιόπουλος: Βγαλμένες από τη χρονοκάψουλα των μνημονίων οι πολιτικές της κυβέρνησης

«Οι πολιτικές που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, είναι βγαλμένες από τη χρονοκάψουλα των μνημονίων. Είναι συνταγές όχι μόνο κοινωνικά άδικες αλλά, όπως αποδείχθηκαν, και οικονομικά αναποτελεσματικές. Η μείωση του κατώτατου μισθού και η θεσμοθέτηση του υποκατώτατου, όταν εφαρμόστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία και η ύφεση».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Στο Κόκκινο 105.5 FM», προσθέτοντας ότι «ήταν αυτές οι πολιτικές, σε συνδυασμό με την έκρηξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, που οδήγησαν στη φυγή των νέων ανθρώπων από τη χώρα την περίοδο των μνημονίων». Επέκρινε τη ΝΔ ότι ρίχνει την πολιτική αντιπαράθεση «στο επίπεδο του βούρκου και της λάσπης, επειδή είναι πιεσμένη».

Σημείωσε ότι «η χώρα καταγράφει πλέον ύφεση της τάξης του 11,7% στο τρίτο τρίμηνο του έτους», και «είμαστε πλέον στον πάτο της Ευρώπης», σχολιάζοντας ότι «το αφήγημα περί απότομης ανάπτυξης το 2021 έχει καταρρεύσει». Σχολίασε επιπλέον ότι σε αντίθεση με την πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 4,5% την επόμενη χρονιά, ο ΟΟΣΑ κάνει λόγο για ανάπτυξη μόλις 0,9% και πως «ο κ. Σταϊκούρας δεν έχει καταφέρει να πέσει μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη τον τελευταίο χρόνο». «Η ύφεση φέρει βέβαια τη σφραγίδα της κυβέρνησης», τόνισε, προσθέτοντας πως «όταν επιλέγεις να μην προχωρήσεις έγκαιρα στις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες, όταν επιδοτείς την ανεργία και όχι την απασχόληση και έχεις μετατρέψει μία χώρα σε χώρα των 534 ευρώ, τότε είναι σίγουρο ότι πυροδοτείς την ύφεση».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση