Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει – Αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ σχεδιάζει κλείσιμο νοσοκομείων


«Με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, είμαστε η μοναδική χώρα που, εν μέσω πανδημίας, συζητά το κλείσιμο νοσοκομείων, αντί για μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα οικονομικής ενίσχυσης όσων πλήττονται», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Στο φόντο της εξέλιξης ενός νέου πανδημικού κύματος, σημείωσε ότι «αυτό που εδώ και τώρα πρέπει να γίνει είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». «Χρειάζεται η ενίσχυση ειδικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει γρηγορότερα και ο εμβολιασμός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι άμεση ανάγκη να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους -χρέος που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία- με διαγραφή ενός μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε ένα σχήμα 120 δόσεων». «Μόνο έτσι θα αποφύγουμε ένα νέο κύμα λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας», συμπλήρωσε.

«Όλα αυτά έρχονται σε απόλυτη σύγκρουση με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα λεηλασίας της κοινωνίας, το οποίο εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ένα πρόγραμμα που “κόβει” 25.000 μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο, που φέρνει τα απλήρωτα 10ωρα και τις ατομικές συμβάσεις, που ετοιμάζεται να τζογάρει εισφορές και συντάξεις σε ένα πλαίσιο επενδυτικού ρίσκου», ανέφερε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση