Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV.

Με αφορμή την αναστολή του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη έκανε λόγο για «καψόνια της ΝΔ απέναντι στους εμπόρους» και κατηγόρησε γενικότερα την κυβέρνηση για «παντελή απουσία σχεδιασμού», αφού «κατασπατάλησε τον χρόνο τον οποίο κέρδισε με αίσθημα συλλογικής ευθύνης η κοινωνία στη διάρκεια τη πρώτης καραντίνας».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτη φορά έλεγε ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό ‪στις 30 Απριλίου‬ πέρυσι, και φέτος 4 Μαρτίου δήλωνε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία της μάχης, κι όμως, μετά από πέντε μήνες περιοριστικών μέτρων, από τον Νοέμβρη, θρηνούμε πάνω από 7.900 συνανθρώπους μας». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι «σε σχέση με πέρυσι οι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι 1.680 λιγότεροι και ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία μειωμένος κατά 600 εκατ. ευρώ». «Τα τρία βασικά υγειονομικά λάθη της ΝΔ είναι ότι δεν προέβη σε επιθετική πολιτική στα τεστ, δηλαδή σε μαζική δωρεάν συνταγογράφησή τους, και δεν έλαβε μέτρα για τους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς», πρόσθεσε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση