ΕνημέρωσηΠολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ τη στιγμή που γιατροί καταρρέουν

«Σήμερα είδαμε εικόνες από δύο Ελλάδες. Η μία Ελλάδα ήταν η εικόνα του γιατρού, υπεύθυνου της μονάδας Covid στη Λάρισα, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες από υπερκόπωση και η άλλη Ελλάδα ήταν η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό να τον φωτογραφίζουν, ενώ βγάζει σέλφι χαμογελαστός», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

«Πρόκειται για δύο χώρες που δεν επικοινωνεί η μία με την άλλη. Από τη μία οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και από την άλλη αυτοί που έχουν την ευθύνη για το γεγονός ότι το… “τελευταίο μίλι” έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο Γολγοθά», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία, υπογράμμισε: «Περιμέναμε πρώτα απ’ όλα να ακούσουμε μέτρα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο». «Υπάρχουν περιφερειακά ιατρεία που κλείνουν και οι γιατροί μεταφέρονται στα νοσοκομεία. Δηλαδή αντί να έχουμε προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, οι γιατροί παίζουν …”μουσικές καρέκλες”», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι λιγότεροι από όσους υπήρχαν πριν την πανδημία», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι «στον προϋπολογισμό που φέρνει η ΝΔ για το ’22, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία μειώνονται κατά 900 εκατ.».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock