Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «τζογάρει» συντάξεις και εισφορές


«Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να τζογάρει συντάξεις και εισφορές, φέρνοντας κέρδη για λίγες ασφαλιστικές εταιρείες και ζημιές για την κοινωνία», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το ασφαλιστικό σύστημα του «ατομικού κουμπαρά» είναι δήθεν ένα μοντέλο που κυριαρχεί στην Ευρώπη και ανέφερε ότι «το μοντέλο αυτό δεν υπάρχει στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Αυστρία και την Ιταλία, εκτός κι αν η Ευρώπη του κ. Χατζηδάκη δεν περιλαμβάνει αυτές τις χώρες», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM 97.8».

Συνεχίζοντας είπε ότι «στην Ελλάδα οι συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές των σημερινών εργαζομένων, στο πλαίσιο του συστήματος αλληλεγγύης των γενεών. Αν λοιπόν αφαιρέσεις ένα κομμάτι των εργαζομένων από το δημόσιο σύστημα ασφάλισης, αυτό προφανώς δημιουργεί ένα κενό», και προσέθεσε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ερευνητή κ. Σάββα Ρομπόλη, αυτό το κενό ξεπερνάει τα 2,5 δισ. το χρόνο, κάτι που αποτελεί κόστος για το δημόσιο και θα το πληρώσουμε όλοι μας… Εκτός του ότι υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να περικοπούν οι σημερινές συντάξεις, η κυβέρνηση θα πρέπει κάθε χρόνο να έχει ένα “λεφτόδεντρο” ώστε να καλύπτει τα κέρδη των ιδιωτικών ασφαλιστικών».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση