Ηλιόπουλος: Το οργανωμένο έγκλημα «αλωνίζει» αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με την αστυνομία στα ΑΕΙ


Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ότι με το νόμο Κεραμέως «αφήνει εκτός πανεπιστημίου 25.000 μαθητές που προετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις», άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Εγνατία Τηλεόραση».

Είπε ότι νόμος αυτός πρέπει άμεσα να ακυρωθεί, σχολιάζοντας ότι «για πρώτη φορά μια κυβέρνηση έρχεται να αλλάξει τους «κανόνες του παιχνιδιού» μέσα στη διάρκεια της χρονιάς και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, με τις ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισαν φέτος τα παιδιά». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αυτή η παρέμβαση το μόνο που κάνει είναι δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια».

Αναφορικά με την προαναγγελία του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τόνισε ότι «τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα πραγματικά «αλωνίζει» στη χώρα -μέσα σε δύο μέρες είχαμε δύο μαφιόζικου τύπου δολοφονίες-, προτεραιότητα της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι η καταστολή και η αστυνομία στα πανεπιστήμια». Ανέφερε ότι «στην ίδια λογική, η ΝΔ έχει δημιουργήσει τρία σώματα ειδικών φρουρών -ανθρώπων που δεν έχουν περάσει από αστυνομικές σχολές και δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση