Ηλιόπουλος: Υγειονομικό σαμπτοτάζ το σχέδιο της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων


«Η συζήτηση που άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κλείσιμο νοσοκομείων, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας, μόνο ως υγειονομικό σαμποτάζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτό οδήγησε το ΕΣΥ να λειτουργεί μέσα στην πανδημία ως σύστημα της μίας νόσου…Το 2020 καταγράφηκε υπερβολική θνησιμότητα με πάνω από 9.000 απώλειες συμπολιτών μας, εξαιτίας του μονοθεματικού χαρακτήρα του συστήματος…».

Σημείωσε ακόμη ότι «εν μέσω πανδημίας, ο προϋπολογισμός για τη δημόσια υγεία για το 2021 μειώθηκε κατά 600 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ έχουμε και 1.680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας» και συμπλήρωσε: «Είναι πραγματικά εγκληματικό λοιπόν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να βάζουν στο τραπέζι σχέδιο για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση