Ηλιόπουλος: Ψεύτικο το άνοιγμα χωρίς μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

«Ψεύτικο θα είναι το άνοιγμα της αγοράς χωρίς μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον “Σκάι”.

Είπε ειδικότερα ότι «η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει την χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και οι εργαζόμενοι τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος», για να σημειώσει ότι «αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίσει με την ίδια λογική, τότε το 2021 μπορεί να είναι ακόμη ένα έτος χρεοκοπίας για την Ελλάδα». «Ούτε ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας δεν πιστεύει στον προϋπολογισμό του, που μιλάει για δήθεν ανάπτυξη 4,5% το 2021, όταν κινδυνεύουμε με ύφεση πάνω από 10% μόλις το πρώτο τρίμηνο του έτους» ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και αντί να κάνει δημόσιες δαπάνες, στην κατεύθυνση που εξάλλου έδωσαν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, οδηγεί την οικονομία σε κατάρρευση».

Υποστήριξε πως «ο μόνος τρόπος για να μην βουλιάξουμε είναι να κάνει δαπάνες το κράτος», τονίζοντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: να στηριχτούν οι ασφαλιστικές εισφορές στις πληττόμενες επιχειρήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, να υπάρξει ένα σχέδιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους -αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κούρεμα και ρύθμιση σε 120 δόσεις ενδεικτικά-, και η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει στο σύνολό της μη επιστρεπτέα ενίσχυση, «όπως στην πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ». Σημείωσε ότι αυτό είναι το οικονομικά ορθολογικό και πως με αυτό τον τρόπο και το ίδιο το κράτος θα εισπράξει περισσότερα χρήματα. Υπενθύμισε ότι πρόταση του κόμματός του ήταν να δοθεί το δώρο των Χριστουγέννων προς τους εργαζομένους των πληττόμενων επιχειρήσεων στο σύνολό του από το κράτος, και όχι στη βάση των 534 ευρώ, εξηγώντας ότι τα χρήματα αυτά θα έπεφταν στην αγορά, «αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε να μην το κάνει».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση