Ηλιόπουλος: O Μητσοτάκης επικαλείται «ανεμελιά» όταν σε περίπου ένα μήνα έχουμε 2.466 θανάτους

«Πλήρη αποτυχία» ως προς τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1».

«Η “ανεμελιά” της Πάρνηθας δεν είναι απλά η ανεμελιά μιας φωτογραφίας. Είναι η ανεμελιά ενός πρωθυπουργού που έχει αφήσει απλήρωτες τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία, που σε μια ημέρα κάνει μόλις 6.000 μοριακά τεστ, που η χώρα του σε ένα μήνα και μια βδομάδα μετράει 2.466 ανθρώπινες απώλειες», τόνισε. Είπε ότι «είμαστε ήδη ένα μήνα σε lockdown και είναι φανερό ότι τα μέτρα δεν δουλεύουν», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτό». Τόνισε ότι «δεν γίνεται, στις σημερινές συνθήκες, η κυβέρνηση να μην προχωρά σε πραγματικές επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών στη Βόρεια Ελλάδα» ενώ «οι υγειονομικοί εκεί βρίσκονται στα όρια της φυσικής και ψυχολογικής κατάρρευσης».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγογράφηση των τεστ για να υπάρχει επαρκής ιχνηλάτηση της διασποράς του ιού στην κοινωνία». Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δεν γίνεται σήμερα, «όταν καταλήγουμε να κάνουμε μόλις 6.000 μοριακά τεστ σε μία ημέρα», για να τονίσει επιπλέον ότι «χρειάζεται ακόμα να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση