ΕνημέρωσηΟικονομία

Νυχτερινό ρεύμα: Πώς θα κάνετε την αίτηση – Ποιες ώρες ισχύει

Το νυχτερινό τιμολόγιο αφορά την περίοδο από 1 Νοεμβρίου 2023 έως 30 Απριλίου 2024 και τις ώρες:

  • 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
  • 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών.

Υποβολή αίτησης

Η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου και η διαδικασία γίνεται με δύο τρόπους:

  • Μέσα από την εφαρμογή εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ
  • Τηλεφωνικά στο 800 400 4000

Σημειώνεται ότι υπάρχει δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα).

Σε ποιες περιπτώσεις συμφέρει

Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει όταν χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τις ώρες της μειωμένης χρέωσης όπως αυτές φαίνονται παραπάνω.

Συμφέρει σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική μας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο ή μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.

Βεβαίως υπάρχουν και αρκετές συσκευές όπως για παράδειγμα ψυγεία, καταψύκτες που λειτουργούν όλο το 24ωρο, οπότε μπορούμε να έχουμε σημαντική οικονομία έτσι κι αλλιώς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock