ΗΠΑ: Αποκαθιστά η κυβέρνηση Μπάιντεν την οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους


Προς απογοήτευση του Ισραήλ, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χορηγήσει συνολική οικονομική βοήθεια ύψους 235 εκατομμυρίων δολαρίων στους Παλαιστίνιους, μέσω του αρμόδιου προγράμματος του ΟΗΕ για τη στήριξη των προσφύγων (UNWRA), καθώς και άλλων προγραμμάτων που διακόπηκαν επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 150 εκατομμύρια μέσω της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNWRA), 75 εκατομμύρια ως οικονομική και αναπτυξιακή βοήθεια στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, και άλλα 10 εκατομμύρια μέσω της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, για προγράμματα προώθησης της ειρήνης.

«Η αμερικανική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις αξίες των ΗΠΑ. Χορηγείται κρίσιμη βοήθεια σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, προάγεται η οικονομική ανάπτυξη και στηρίζονται ο διάλογος μεταξύ Ισραλινών και Παλαιστινίων, ο συντονισμός για την ασφάλεια και η σταθερότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση