ΕνημέρωσηΟικονομία

Νέο παγκόσμιο κέντρο επιχειρήσεων κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα από την Obrela Security Industries

Σε μία κίνηση που αναβαθμίζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της κυβερνοασφάλειας προχωρά η Obrela Security Industries δημιουργώντας στην Αθήνα ένα νέο παγκόσμιο κέντρο επιχειρήσεων, πραγματοποιώντας μία κομβικής σημασίας επένδυση.

Πρόκειται για ένα προηγμένο Κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας (Security Operating Center – SOC) που λειτουργεί ήδη στην ελληνική πρωτεύουσα και το οποίο, μάλιστα, κατασκευάστηκε ως ενιαίο κέντρο συντονισμού όλων των κέντρων επιχειρήσεων της εταιρείας, διεθνώς. Παρέχει νέες, διευρυμένες δυνατότητες για την ολοκληρωμένη προστασία επιχειρήσεων και κυβερνητικών δομών στον κυβερνοχώρο, προσφέροντας στους πελάτες της εταιρείας, εξελιγμένες υπηρεσίες, προστατεύοντάς τες από κάθε απειλή στον κυβερνοχώρο.

Το νέο κέντρο επιχειρήσεων λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, επτά ημέρες την εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τη σάρωση σημείων ευπάθειας, τη συνεχή παρακολούθηση του δικτύου, τη συλλογή και συσχέτιση δεδομένων καταγραφής και την παρακολούθηση του cloud των επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε ο CEO και συνιδρυτής της Obrela κ. Γιώργος Πατσής, κατά την τελετή εγκαινίων, «το νέο κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας θα συνεισφέρει σημαντικά στη δυναμική που έχουμε αναπτύξει για την προστασία υποδομών μεγάλης κλίμακας και υψηλής πολυπλοκότητας στο ψηφιακό σύμπαν. Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα διαχείρισης των υπηρεσιών μας, το ‘Swordfish’, το οποίο παρέχει διασφάλιση ανίχνευσης απειλών και ενεργητικής απόκρισης για τον εντοπισμό, την ανάλυση, την πρόβλεψη και την πρόληψη απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε πραγματικό χρόνο».

Το ‘Swordfish’ είναι μία web-based εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους πελάτες της Obrela να έχουν μία ενιαία εικόνα όλου του ψηφιακού τους αποτυπώματος. Επιτρέπει να κεντροποιηθεί και αυτοματοποιηθεί μια σειρά από εξειδικευμένες επιχειρησιακές διεργασίες στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών.

Η Obrela Security Industries ηγείται στον χώρο της κυβερνοασφάλειας

Κάθε χρόνο ο όγκος δεδομένων που διαχειρίζονται τα κέντρα επιχειρήσεων της Obrela Security Industries αυξάνεται. Μόνο πέρυσι συλλέχθηκαν 2.500TB από τα συστήματα των πελατών της εταιρείας, η ανάλυση των οποίων οδήγησε στην ανίχνευση και διαχείριση 18 δισεκατοµµύρια κρίσιµα γεγονότα (critical events), όπως αναφέρουν οι ειδικοί αναλυτές της εταιρείας. 5.053 από αυτά ήταν πραγματικές κυβερνοεπιθέσεις σε διεθνή κλίμακα.

Πέρα όμως από την ανίχνευση και τον εντοπισμό των πιθανών κυβερνοεπιθέσεων στα συστήματα ασφαλείας των πελατών της, η Obrela Security Industries παρέχει τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ανθεκτικότητας, ασφάλειας και προστασίας.

Xαρακτηριστικό είναι ότι ο χρόνος απόκρισης σε ένα περιστατικό ασφαλείας ορίζεται στα 15 λεπτά, την ώρα που ο αντίστοιχος χρόνος μπορεί να φτάσει τις 212 ημέρες, εάν μία επιχείρηση αποφάσιζε να διαχειρίζεται την κυβερονασφάλειά της εσωτερικά.

Το όνομα της εταιρείας – Obrela – προέρχεται από έναν όρο αρκετά διαδεδομένο στον χώρο της ασφάλειας και περιγράφει με σαφήνεια τις υπηρεσίες της εταιρείας: “Προστατεύουμε τους πελάτες που έρχονται κάτω από την ομπρέλα μας σε πραγματικό χρόνο. Έχουμε χτίσει υποδομές και τεχνολογία με στόχο να ανιχνεύουμε ηλεκτρονικές απειλές σε πραγματικό χρόνο και να επεμβαίνουμε αντιστοίχως”, αναφέρει ο κ. Πατσής. Η αποστολή της εταιρείας είναι όπως λένε τα στελέχη της το “keep your business in business”, δηλαδή να μπορούν οι πελάτες να εξυπηρετούν ανεμπόδιστα τις δραστηριότητές τους 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως σημειώνει η Obrela Security Industries, ο συνεχής ψηφιακός μετασχηματισμός, η ταχεία άνοδος του Cloud και η αύξηση της τηλεργασίας λόγω της πανδημίας δημιουργούν ένα περιβάλλον που ευνοεί την έξαρση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Για τον λόγο αυτό όλο και περισσότεροι οργανισμοί υιοθετούν πλέον υπηρεσίες MDR (Managed Detection and Response) για την προστασία των δεδομένων τους, διασφαλίζοντας την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων και την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Η Obrela δραστηριοποιείται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του Managed Detection and Response Services (MDR), µε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 20%, οι οποίοι αναμένεται να επιταχυνθούν. Η συγκεκριμένη αγορά των MDR Services αποτελεί το δυναμικότερο υποκλάδο της παγκόσμιας αγοράς των Cyber Security Services. Μέχρι το 2025, το 50% των οργανισμών θα χρησιμοποιεί υπηρεσίες MDR για παρακολούθηση, ανίχνευση απειλών και λειτουργίες απόκρισης που προσφέρουν δυνατότητες περιορισμού της απειλής.

Περαιτέρω ενίσχυση με την εξαγορά της Encode και νέες επενδύσεις

Η Obrela Security Industries προχώρησε πρόσφατα σε μία σημαντική, στρατηγική κίνηση στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, την εξαγορά την Encode, μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του χώρου, αποκτώντας το σύνολο των μετοχών της. Η Ελλάδα πλέον αναδεικνύεται σε τεχνολογικό hub του κλάδου για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ η Obrela Security Industries μετατρέπεται σε ένα δυναμικό σχήμα με ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση, ενοποιημένο κύκλο εργασιών 18 εκατ. ευρώ, φυσική παρουσία σε πέντε χώρες, υψηλή τεχνογνωσία, έμπειρο πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό και διευρυμένο διεθνές πελατολόγιο, δημιουργώντας σημαντική υπεραξία για τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους μετόχους.

Σήμερα η Obrela δραστηριοποιείται σε 17 χώρες, έχοντας γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Ριάντ και Ντουμπάι ενώ παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 300 πελάτες παγκοσμίως σε κλάδους όπως της ενέργειας, της τραπεζικής, των φαρμακευτικών εταιρειών και των νοσοκομείων, όπως και σε χρηματιστήρια και αεροδρόμια.

Με δυο κέντρα επιχειρήσεων στην Ελλάδα και με τον θάλαμο επιχειρήσεων που διατηρεί η Encode, η Obrela διαθέτει πλέον τρεις πολύ εξελιγμένους θαλάμους επιχειρήσεων μέσω των οποίων εξυπηρετεί τους πελάτες της. Στην Ελλάδα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της, δηλαδή περί τα 120 άτομα, καθώς η χώρα φιλοξενεί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας (R&D), αλλά και το βασικότερο κέντρο επιχειρήσεων, το mothership όπως το ονομάζουν, το οποίο λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης και συντονισμού επιχειρήσεων.

“Αξίζει να σημειωθεί πως για το επόμενο 12μηνο είναι στο πλάνο η ενίσχυσή μας με 50 νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν στην Ελλάδα.”, τόνισε ο κ. Πατσής.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι και νέες επενδύσεις, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν με τη στήριξη των μετόχων της, ανάμεσα στους οποίους είναι η EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη και το LATSCO Family Office του Ομίλου Λάτση και οι οποίες αφορούν σε οργανική ανάπτυξη, δηλαδή σε επενδύσεις στην τεχνολογία στα κέντρα επιχειρήσεων, στους ανθρώπους, στο marketing και στις πωλήσεις. Στα σχέδια της Obrela Security Industries περιλαμβάνεται επίσης και η επέκτασή της στην αμερικανική αγορά, η οποία αντιπροσωπεύει το 60% του κλάδου της κυβερνοασφάλειας.

Με αιχμή του δόρατος της δυναμικής της ανάπτυξης το νέο κέντρο συντονισμού στην Αθήνα, η Obrela Security Industries προχωρά μπροστά, ανοίγοντας δρόμους για επέκταση σε νέους τομείς, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα καθίσταται κεντρικός παίκτης στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, με επικεφαλής μία δυναμική εταιρεία, με προοπτικές ανάπτυξης και εγγυήσεις υπηρεσιών για τους πελάτες της.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock