Ο Μπλίνκεν και ο Όστιν θα έχουν διαλόγους «2 συν 2» με τους ομολόγους τους της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, όπως ανέφεραν οι πηγές στο Reuters, ενώ ζήτησαν να μην κατονονασθούν επειδή η πληροφόρηση αυτή δεν έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως.
Οι πηγές δήλωσαν ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα βρίσκονται στην Ιαπωνία στις 17 Μαρτίου, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap μετέδωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την επίσκεψη των δύο υπουργών στη Σεούλ για ένα διήμερο από τη 17η Μαρτίου. Ωστόσο το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την επίσκεψη, επιβεβαίωσε το σχέδιο επίσκεψης στη Σεούλ.
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ενίσχυση των δεσμών τους με σημαντικούς συμμάχους, καθώς η Κίνα υιοθετεί μία σταδιακά πιο επιθετική προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική της για την περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, αλλά και αλλού στον κόσμο.
Σε ένα κείμενο 24 σελίδων για τη συνοπτική παρουσίαση των πολιτικών εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν το οποίο δημοσιοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα, οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Κίνα ως «το μοναδικό ανταγωνιστή τους, που έχει την ικανότητα συνδυασμού της οικονομικής, διπλωματικής, στρατιωτικής και τεχνολογικής ισχύος, για να αποτελεί μία διαρκή πρόκληση σε ένα σταθερό και ανοιχτό διεθνές σύστημα».