ΕνημέρωσηΠολιτική

ΗΠΑ – Κογκρέσο: Ψήφισμα «κόλαφος» κατά Τουρκίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

Ψήφισμα που καταδικάζει την Τουρκία για την επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα της εναντίον της Κύπρου και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο υιοθέτησε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, κατηγορώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -μεταξύ άλλων- για συνεχή αποδυνάμωση της Δικαιοσύνης και ενορχηστρωμένη επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα που έχει τίτλο «Καταδικάζοντας την Τουρκία για την Επαναλαμβανόμενη Επιθετικότητα της Εναντίον της Κύπρου» κατατέθηκε από την βουλευτή της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Μεταξύ άλλων καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στα Βαρώσια και τις παράνομες της δραστηριότητες εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Παράλληλα, τονίζει ότι η διευθέτηση του Κυπριακού πρέπει να γίνει στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock