Κόσμος

ΗΠΑ: Με καθυστέρηση λίγων ημερών θα ανοίξουν τα σχολεία – Αυξημένο το testing

Πολλά σχολεία στις ΗΠΑ κανονικά θα υποδέχονταν σήμερα τους μαθητές στις τάξεις, όμως αποφάσισαν να καθυστερήσουν την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων για λίγες ημέρες προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν τεστ για covid-19 καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα.

Στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον όλο το προσωπικό και οι 51.000 μαθητές των δημόσιων σχολείων θα πρέπει να ανεβάσουν αρνητικό τεστ covid-19 στον ιστότοπο της περιφέρειας προτού επιστρέψουν στις τάξεις την Τετάρτη. Τα αποτελέσματα που υποβάλλονται πριν από την Τρίτη δεν θα γίνονται δεκτά, προειδοποίησαν οι αρχές. Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν τεστ στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους ή να χρησιμοποιούν αυτά που διαθέτουν ήδη.

Αντίστοιχες προσπάθειες για εκτεταμένα τεστ καταβάλλονται στην Καλιφόρνια, με τις αρχές της πολιτείας να έχουν δεσμευθεί ότι θα προσφέρουν δωρεάν τεστ για το σπίτι στο σύνολο των 6 εκατομμυρίων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε δημόσια σχολεία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock