ΗΠΑ: Ο «εγχώριος εξτρεμισμός» στο στόχαστρο του υποψήφιου υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας

Ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, ο οποίος έχει προταθεί από τον Τζο Μπάιντεν να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, δήλωσε σήμερα ότι θα εξουσιοδοτήσει το προσωπικό να συγκεντρώνει πληροφορίες για «εξτρεμιστικές απειλές» με «απολιτικό, μη κομματικό τρόπο», μετά τη βίαιη κατάληψη του Καπιτωλίου, στις 6 Ιανουαρίου.

«Η απειλή του εγχώριου εξτρεμισμού είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας», είπε ο Μαγιόρκας στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας, κατά την ακρόαση για την έγκριση του διορισμού του.

Ο Μαγιόρκας ήταν υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Εφόσον εγκριθεί ο διορισμός του, θα αναλάβει ένα πολύ διευρυμένο χαρτοφυλάκιο, στο οποίο υπάγονται 240.000 δημόσιοι υπάλληλοι, αρμόδιοι για τη φύλαξη των συνόρων, τη μετανάστευση, την κυβερνοασφάλεια, την αντιμετώπιση καταστροφών. Για να εγκριθεί ο διορισμός ο Μαγιόρκας χρειάζεται να λάβει τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας στην Επιτροπή και κατόπιν της ολομέλειας της Γερουσίας. Δεδομένου ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν από 50 γερουσιαστές, την καθοριστική ψήφο αναμένεται να δώσει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση