888 ΗΠΑ: Ο Στρατός θέλει νέο οπλισμένο ελικόπτερο αναγνώρισης – ΦΩΤΟ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Ο Στρατός θέλει νέο οπλισμένο ελικόπτερο αναγνώρισης – ΦΩΤΟ

ΗΠΑ: Ο Στρατός θέλει νέο οπλισμένο ελικόπτερο αναγνώρισης – ΦΩΤΟ

Η απόσυρση των εξοπλισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, 70 από τα οποία θα αφιχθούν στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν σημαίνει ότι ο Αμερικανικός Στρατός δεν χρειάζεται άλλο ελικόπτερα για αποστολές αναγνώρισης. Γι’ αυτό το λόγο, ο ίδιος επιδιώκει να ανακτήσει τη συγκεκριμένη ικανότητα την επόμενη δεκαετία.
Το πρόγραμμα απόκτησης του νέου ελικοπτέρου ένοπλης αναγνώρισης ονομάζεται FARA (Future Armed Reconnaissance Aircraft). Σύμφωνα με το «Popular Mechanics», κύριες υποψηφιότητες για την κάλυψη του ρόλου θα είναι τα Sikorsky S-97 Raider και Bell V-280 Valor. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ωστόσο η πιθανότητα περαιτέρω εξέλιξης κάποιου υφιστάμενου τύπου.
ΗΠΑ: Ο Στρατός θέλει νέο οπλισμένο ελικόπτερο αναγνώρισης - ΦΩΤΟ

Το ελικόπτερο που θα επιλεγεί θα πρέπει να επιχειρεί σε μονάδες δύναμης 24-30 ελικοπτέρων, να αναπτύσσει ταχύτητα 180-205kn, να έχει μικρό μέγεθος (ώστε να πετά εντός αστικών περιοχών και να είναι προαιρετικά επανδρωμένο, με έναν ή δύο χειριστές. Το ελικόπτερο θα είναι πιθανόν εξοπλισμένο με δύο Κ/Β Hellfire και ένα πυροβόλο ή ρουκέτες, εξοπλισμό δλδ. παραπλήσιο με αυτόν που φέρει το Kiowa Warrior. Το ελικόπτερο δεν είναι απαραίτητο να είναι stealth, στοιχείο που εκτόξευσε το κόστος του RAH-66 Commanche και οδήγησε στην ακύρωσή του το 2004.

Πηγή: Πτήση και Διάστημα

Πηγή

Δείτε επίσης

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε το check-in σε όλες τις πτήσεις αναχώρησης

Οι υπηρεσίες check-in σε πτήσεις ανεστάλησαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα η …