Κόσμος

Μέτσολα για Qatargate: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο εδώ και χρόνια

Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο εδώ και χρόνια στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε λόγο η πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, αναφερόμενη στο Qatargate.

Παράλληλα, η κα Μέτσολα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γυρίσει σελίδα και θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις ώστε να μην βρεθεί και πάλι αντιμέτωπο με τέτοια σκάνδαλα.

«Παραμένω αισιόδοξη, κάτι που δεν σημαίνει ότι υπάρχει ομόφωνη υποστήριξη. Οι αλλαγές είναι πάντα δύσκολες. Υπήρξαν εννέα μήνες έντονης πολιτικής δουλειάς. Οι συμβιβασμοί πρόκειται να περάσουν στην επιτροπή και στην ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα. Και τότε μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε αυτό που αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο εδώ και χρόνια και, ελπίζω, να γυρίσουμε σελίδα. Δίνοντάς μας νέους κανόνες, πιο εύκολα εφαρμόσιμους» υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Soir.

Σε σχέση με το έτος 2030, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφορικά με την διεύρυνση, η κα Μέτσολα επισήμανε ότι «πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα κάνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι για να προετοιμαστούμε για τη διεύρυνση: μπορεί το σημερινό σύστημα των 27 να λειτουργήσει με 32, 33, 35»;

«Θα έλεγα: πώς πρέπει να προσαρμοστεί η εσωτερική μας αγορά στην άφιξη δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών; Πώς θα επηρεαστεί η ελεύθερη μετακίνησή μας από μια σημαντική αλλαγή στα εξωτερικά μας σύνορα; Και μετά, για μια σειρά πολιτικών, πώς θα διαχειριστούμε το γεγονός ότι ορισμένες χώρες θα γίνουν από αυτούς που μάλλον θα συνεισφέρουν καθαρά όταν είναι, μέχρι στιγμής, καθαροί αποδέκτες; Πρέπει να δράσουμε, ως ισχυρή ήπειρος: βρήκαμε δυνάμεις και επιθυμία να παραμείνουμε ενωμένοι, πρωτόγνωρο στην ιστορία μας, πρώτα με την πανδημία, μετά το Brexit και μετά τον πόλεμο. Υπάρχουν λιγότερες χώρες σήμερα που μιλούν για αποχώρηση απ’ ό,τι πριν από πέντε χρόνια», συμπλήρωσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock