Κόσμος

Γκουτέρες: «Απαράδεκτη» η απόρριψη της λύσης των δύο κρατών από το Ισραήλ

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την απόρριψη της δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση να επιτραπεί η παράδοση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

«Η άρνηση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει κράτος θα μπορούσε να παρατείνει επ’ αόριστον μια σύγκρουση που αντιπροσωπεύει σημαντική απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε ο Γκουτέρες.

«Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει δικό του, ανεξάρτητο κράτος πρέπει να αναγνωριστεί από όλους. Κάθε άρνηση της λύσης των δύο κρατών από οποιαδήποτε πλευρά πρέπει να απορριφθεί σθεναρά».

«Η ισραηλινή κατοχή πρέπει να τελειώσει», διεμήνυσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για «άμεση κατάπαυση του πυρός» για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας βρίσκεται αντιμέτωπος με καταστροφή» που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία, είπε ο Γκουτέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού», υπογράμμισε.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε επίσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα προκαλεί αποτροπιασμό και ότι «οι κάτοικοι της Γάζας δεν κινδυνεύουν μόνο να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν από τους ανελέητους βομβαρδισμούς, αλλά έχουν αυξημένες πιθανότητες να προσβληθούν από λοιμώδεις νόσους όπως ηπατίτιδα Α, δυσεντερία και χολέρα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock