ΗΠΑ: Στις 11 Σεπτεμβρίου η πλήρης αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την 20ή επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον της Αμερικής που συντονίστηκαν από τη χώρα αυτή, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

Η απόφαση αψηφά την προθεσμία της 1ης Μαΐου για πλήρη απόσυρση βάσει ειρηνευτικής συμφωνίας την οποία υπέγραψε η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ με τους Ταλιμπάν πέρυσι. Όμως, ο Μπάιντεν είχε υπαινιχθεί εδώ και εβδομάδες ότι θα άφηνε την προθεσμία να παρέλθει, και καθώς περνούσαν οι μέρες, κατέστη σαφές ότι η ομαλή αποχώρηση των υπολειπόμενων 2.500 στρατευμάτων θα ήταν δύσκολη και απίθανη ως τότε. Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης είπε ότι η αποχώρηση θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου.

Ο πρόεδρος αποφάσισε ότι η προθεσμία για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων έπρεπε να είναι απόλυτη, και όχι προσωρινή, αναλόγως με τις συνθήκες στη χώρα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Associated Press.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση