Κόσμος

ΗΠΑ: Την 1η Μαρτίου η ομιλία του Τζο Μπάιντεν για την Κατάσταση του Έθνους

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα εκφωνήσει την 1η Μαρτίου την ομιλία του ενώπιον των μελών του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Κατάσταση του Έθνους, στην οποία παραδοσιακά οι Αμερικανοί πρόεδροι αναφέρονται στο πρόγραμμά τους και στο όραμά τους για το μέλλον της χώρας.

Ακολουθώντας την παράδοση, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, τον προσκάλεσε με επιστολή της «να μοιραστεί το όραμά του» με τα μέλη του Κογκρέσου. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος Μπάιντεν αποδέχθηκε την πρόσκληση, όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπό του Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Η επιλογή της 1ης Μαρτίου για την εκφώνηση της παραδοσιακής αυτής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου, στην οποία παρευρίσκονται συνήθως εκατοντάδες κοινοβουλευτικοί και προσκεκλημένοι και η οποία συνήθως πραγματοποιείται τις τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου, μπορεί να εξηγείται από υγειονομικούς λόγους, την ώρα που οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα της πανδημίας λόγω της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock