Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους μετά την απόφαση του ΣτΕ για παροχή ασύλου

Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους μετά την απόφαση του ΣτΕ για παροχή ασύλου

Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα μέσω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για την ακύρωση του ασύλου που είχε χορηγηθεί στον Τούρκο πιλότο του ελικοπτέρου, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας έχει βάλει την υπογραφή του σε μια ακόμη σκανδαλώδη απόφαση, απορρίπτοντας την αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση χορήγησης ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί, μέλους της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Αυτή η απόφαση όχι μόνο παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας να πολεμά την τρομοκρατία αλλά συνιστά και μία παραβίαση στις διατάξεις της Συνθήκης της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων» γράφει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Αρνούμενη να εκδώσει τους προδότες, η Ελλάδα δημιουργεί προηγούμενο για τέτοιες αποφάσεις, κάτι που προσβάλει την συνείδηση του τουρκικού έθνους».

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές Αρχές δεν πρέπει να συνεχίσουν να επιτρέπουν στη χώρα τους να παρέχει ασφαλές καταφύγιο στους πραξικοπηματίες «χρησιμοποιώντας τη δικαιοσύνη ως δικαιολογία, ακόμη και αν αυτό παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας…».

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος της Τουρκίας ΑΚΡ, Omer Celik με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα ο τούρκος στρατιωτικός, όταν όμως το αποφασίσει η Ελληνική Πολιτεία.

Ο εκπρόσωπος του AKP ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «στην Ελλάδα το ΣτΕ υπέγραψε μια σκανδαλώδη απόφαση που προστατεύει τους πραξικοπηματίες». Προσθέτει ακόμα πως «στην Ελλάδα που υπέφερε στο παρελθόν οι δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν πραξικοπηματίες δείχνουν πως ο νόμος έχει παραμεριστεί».

«Η ελληνική δικαστική απόφαση ευνοεί τους εχθρούς της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει όσους υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τους πραξικοπηματίες.

«Ο κος Ομέρ Τσελίκ και γενικότερα η τουρκική πλευρά, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές», ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας στον εκπρόσωπο του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στη χώρα μας και την απόφαση της Δικαιοσύνης τόνισε πως «δεν χρειάζεται να δηλητηριάζονται οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις με τέτοιες αθεμελίωτες αντιδράσεις».

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Βαρουφάκης από ΔΕΘ: Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία -Τι είπε για εξοπλιστικά, οικονομία και κορωνοϊό

Με σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, απαντώντας σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη