888 Η αναφορά του Πούτιν για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η αναφορά του Πούτιν για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Η αναφορά του Πούτιν για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Στον τομέα της ενέργειας εστίασε, μεταξύ άλλων, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στις κοινές του δηλώσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

«Αναμφίβολα, ένας σημαντικός κλάδος είναι ο τομέας της ενέργειας. Εδώ και πολλά χρόνια η Ρωσία προμηθεύει την Ελλάδα με ενεργειακούς πόρους. Πάνω από 50% του φυσικού αερίου στην Ελλάδα προέρχεται από τη Ρωσία και 10% του πετρελαίου», σημείωσε ο κ. Πούτιν στις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εξετάσαμε τη δυνατότητα συμμετοχής των Ελλήνων εταίρων στα έργα υποδομών για τη μεταφορά φυσικού αερίου με τη νότια διαδρομή».

Ο κ. Πούτιν μίλησε και με τη γλώσσα των αριθμών, σημειώνοντας ότι πέρσι το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 27%, φθάνοντας στα 3,7 δισ. δολάρια. Ακόμη, έκανε λόγο για αριθμό ρεκόρ των συμπατριωτών του που επισκέφθηκαν πέρσι την Ελλάδα, ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται, όπως εκτίμησε, να αγγίξει το ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» λόγω κορωνοϊού

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού θα λάβουν την προσεχή Πέμπτη 9 …