888 Η βαφή αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του στήθους | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΔΙΑΦΟΡΑ / Η βαφή αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του στήθους

Η βαφή αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του στήθους

Η χρήση χημικών ουσιών στον καλλωπισμό είναι από τα πολύ διαδεδομένα στη σημερινή εποχή. Λακ, βαφές, ειδικά σπρέι. Οι άνθρωποι και ιδίως οι γυναίκες, επιλέγουν να βάλουν στην καθημερινότητα τους πράγματα που γνωρίζουν ότι είναι βλαβερά.
Απλώς μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί κάποιος να τους πει με σαφήνεια τι μπορεί να συμβεί όσο χρησιμοποιούν μια χημική ουσία.
Πιο συγκεκριμένα, τις βαφές. Ο Adana Llanos, επίκουρος καθηγητής στο Rutgers School of Public Health του Νιου Τζέρσι, διεξήγαγε έρευνα σε 4.000 γυναίκες και τα ευρήματα του ήταν αρκετά ενδιαφέροντα. Το κύριο εύρημα ήταν ότι οι μαύρες γυναίκες που χρησιμοποιούν βαφές διατρέχουν 51% περισσότερο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του μαστού. Αυτό δε συμβαίνει γιατί η βαφή έχει κάποια ρατσιστική διάθεση, αλλά για γονιδιακούς λόγους που αφορούν τις μαύρες γυναίκες.
Οι Καυκάσιες από την άλλη δεν είναι θωρακισμένες στον κίνδυνο, απλώς έχουν άλλα πράγματα να φοβούνται. Τα hair relaxers, σπρέι δηλαδή που στην ουσία ισιώνουν τα μαλλιά, αυξάνουν κατά 74% τις δικές τους πιθανότητες. Αυτό που σημειώνει βέβαια ο Llanos είναι ότι η βαφή από μόνη της δεν υποδηλώνει αύξηση. Είναι μια σειρά από εκθέσεις του ανθρώπου σε βλαβερές ουσίες που όλες μαζί μεγιστοποιούν το ρίσκο. Απλώς η βαφή είναι το πιο εύκολο πράγμα για να ξεκινήσει κανείς να μειώνει τις πηγές κινδύνου.
Άλλωστε, για χρόνια διάφοροι ερευνητές προσπαθούν να βρουν μια σύνδεση των βαφών με καρκίνο στην κύστη ή στο στήθος και δεν είχε υπάρξει κάτι. Η ειδοποιός διαφορά εν προκειμένω είναι ότι ο Llanos εστίασε σε συγκεκριμένη φυλή.
Πηγή: Webmd.com
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

Δείτε επίσης

«ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΩΝΤΑ». ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 35ΧΡΟΝΗ ΕΦΗ. «ΑΘΩΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ 40ΧΡΟΝΟ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗΣ. ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΟΛΟΓΟΥ ΓΙΟΥΛΙΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ. (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *