ΕνημέρωσηΟικονομία

Η γήρανση του πληθυσμού «βραδυφλεγής βόμβα» για την Ελλάδα και την ΕΕ

Σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν κατά μέσο όρο λιγότεροι από τρεις ενήλικες σε ηλικία εργασίας για κάθε άτομο ηλικίας 65 ετών και άνω. Και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί εκθετικά. O δείκτης εξάρτησης γήρατος στην ΕΕ αναμένεται φτάσει στο 56,7% το 2050, σχεδόν διπλάσιος από αυτόν του 2020 (34,8%%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότερα από δύο άτομα σε ηλικία εργασίας για κάθε άτομο ηλικίας 65 ετών και άνω. Η προβλεπόμενη αύξηση του δείκτη εξάρτησης γήρατος ακολουθεί την τάση που παρατηρήθηκε την τελευταία 20ετία (25,9% το 2001) και καταδεικνύει πως το δημογραφικό είναι η «βραδυφλεγής βόμβα» για όλη την ΕΕ.

O δείκτης εξάρτησης γήρατος είναι εξαιρετικά υψηλός σε συγκεκριμένες περιοχές στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Φινλανδία. Οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές είναι κυρίως αγροτικές, ορεινές ή σχετικά απομακρυσμένες, και στις περισσότερες των περιπτώσεων πλήττονται από την αστυφιλία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock