Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Η δικτατορία του Ερντογάν συνεχίζεται – 26 Στελέχη του Στρατού Ξηράς στα χέρια του εισαγγελέα

Η δικτατορία του Ερντογάν συνεχίζεται – 26 Στελέχη του Στρατού Ξηράς στα χέρια του εισαγγελέα

Νέο φιρμάνι εκκαθαρίσεων έβγαλε ο Ερντογάν βάζοντας στο στόχαστρο τον Στρατό Ξηράς για ακόμα μια φορά, με τις δικαστικές αρχές να δίνουν εντολή για ένα νέο ανθρωποκυνηγητό σε 14 επαρχίες της Τουρκίας.

Οι Τουρκικές εισαγγελικές αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για 26 στελέχη του Τουρκικού Στρατού Ξηράς, καθώς θεωρούνται ύποπτοι ότι συνδέονται με το κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Γκιουλέν.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους υπόπτους – όλοι τους εν ενεργεία στρατιτικοί – οι οποίοι φέρεται να είχαν συνομιλίες με τον Γκιουλέν μέσω δημόσιων καρτοτηλεφώνων.

Η τουρκική αστυνομία διεξήγαγε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε 14 επαρχίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, σύμφωνα με διακαστικές πηγές που επικαλείται το Anadolu.

Μέχρι στιγμής, 20 από τους 26 υπόπτους έχουν συλληφθεί στις ταυτόχρονες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Τουρκία. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνας για να συλλάβει και τους άλλους υπόπτους.

Η Τουρκική Κυβέρνηση κατηγορεί το κίνημα Γκιουλέν και τον ιμάμη ότι ενορχήστρωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, αλλά και ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους θεσμούς, ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην αστυνομία και στην δικαιοσύνη.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ο Ερντογάν έχει στρατικοποιήσει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας: Έχει στρατό σε εννέα χώρες!

Ανάλυση στην ιστοσελίδα Politico (Ayla Jean Yackley) για την στρατικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη