Η Ελλάδα και ο κόσμος υποδέχονται το 2021 με την ευχή να είναι μια καλύτερη χρονιά

Με το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη να παραμένει καθηλωμένο στη στενωπό του κορωνοϊού και των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών που δημιούργησε, αλλά και με το εμβόλιο να δίνει ελπίδες για απαλλαγή από τα δεινά που άφησε πίσω της η πανδημία τη χρονιά που μας πέρασε, η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος υποδέχονται το 2021, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Κατά γενική ομολογία, το 2020 δεν ήταν απλώς μια δύσκολη χρονιά. Ήταν ένας περίεργος χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από τον Covid 19. Αυστηρά μέτρα, αυτοπεριορισμός, καθολικός εγκλεισμός, μοναξιά δημιούργησαν ένα «εκρηκτικό» μείγμα με ιδιαίτερα σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχολογία και κυρίως στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ειδικότερα, η Ελλάδα βρέθηκε να δοκιμάζεται σε πολλαπλά επίπεδα: Η προσφυγική – μεταναστευτική κρίση που ξέσπασε στα τέλη Φεβρουαρίου σε Έβρο, Χίο και Μυτιλήνη σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη – κατά την πάροδο των μηνών που ακολουθήσαν – τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο οδήγησε πολλές φορές τη χώρα μας να βρίσκεται επί ξυρού ακμής.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση