Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Δημόσια Διπλωματία

Ένα πολύ δυναμικό παρών δόθηκε για την Ελλάδα και την άσκηση της Δημόσιας Διπλωματίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την τεκμηριωμένη ομιλία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννη Χρυσουλάκη, στην Ετήσια Ολομέλεια του Club of Venice, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί, πολιτικές προσωπικότητες και ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες από το χώρο της Επικοινωνίας και της Δημόσιας Διπλωματίας των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η Ελλάδα – μέσα από την ομιλία του κ. Χρυσουλάκη – αναδείχθηκε ως βέλτιστη πρακτική, καθώς ως χώρα κατάφερε, σύμφωνα με την 8η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας, να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού σε αρκετά καλά επίπεδα και παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις δέουσες συγκεκριμένες δεσμεύσεις της.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χρυσουλάκης παρουσίασε το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού, τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, το διπλό ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης με την προστασία και τόνωση της απασχόλησης αλλά και τη ριζική μεταμόρφωση της εθνικής οικονομίας σε ένα εξωστρεφές, καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης, την επιστροφή της Ελλάδας στη διεθνή αγορά ομολόγων, την προσέλκυση περισσότερων ξένων άμεσων επενδύσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση της λογοδοσίας και της αποτελεσματικότητας στο δημόσιο τομέα, με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση