Η «επανάσταση» στις Αειφόρες Επενδύσεις σήμερα οδηγεί την Κυκλική Οικονομία του αύριο


Νότες αισιοδοξίας, αλλά και προβληματισμό σχετικά με την πραγματοποίηση του απώτερου στόχου μιας Κυκλικής Οικονομίας ήταν τα βασικά σημεία που προέκυψαν από το panel με τίτλο , “The Circular Economy Advancement Through The Sustainability And Impact Investing Revolution“, που διοργανώθηκε από το Hellenic Impact Investing Network, Content Partner του Delphi Economic Forum.

Στη συζήτηση που συντόνισε ο Πρόεδρος του και Managing Partner του Swiss Impact Office, Κωστής Τσελένης, συμμετείχαν οι διεθνείς επενδυτές, κκ. Andreas Ernst (Scopos Funds, Impact Investing Anthos), Nikolaus Hutter (New Paradigm Ventures, Heifer International) και Antonis Schwarz (Good Move Initiatives). Η θεματολογία της ενότητας εστίαζε στη συνεισφορά των Επενδύσεων Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ) στη επίτευξη της Κυκλικής Οικονομίας, ειδικά σε συνέχεια του αντίκτυπου της πανδημίας.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο κ. Τσελένης, εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκές αγορές είναι σήμερα σε ένα σημείο καμπής, όπου η βιώσιμη ανάπτυξη είναι απαραίτητη, προκειμένου αυτές να ανταπεξέλθουν σε επερχόμενες προκλήσεις. Για αυτό είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί η καίρια σημασία της μεθοδολογίας ΕΠΚΑ, που στοχεύει στην ευημερία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, και όχι μόνο της οικονομίας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση