888 Η Ισπανία θα αυξήσει κατά 22% τον κατώτατο μισθό | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η Ισπανία θα αυξήσει κατά 22% τον κατώτατο μισθό

Η Ισπανία θα αυξήσει κατά 22% τον κατώτατο μισθό

Στην έγκριση του κατώτατου μισθού κατά 22%, δηλαδή από τα 858 ευρώ στα 1.050 ευρώ μεικτά, θα προχωρήσει η ισπανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ.

Η αύξηση αυτή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο, συμφωνήθηκε από κοινού μαζί με το κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας, Podemos, στο πλαίσιο των προσπαθειών του σοσιαλιστή πρωθυπουργού να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη για να υιοθετηθεί στο κοινοβούλιο το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2019.

«Το υπουργικό συμβούλιο της 21ης Δεκεμβρίου θα υιοθετήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού», δήλωσε ο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, σημειώνοντας ότι θα τεθεί σε ισχύ «από το 2019» και αφορά «την πιο σημαντική αύξηση από το 1977».

Η αύξηση αυτή του κατώτατου μισθού, η οποία αναμενόταν αρχικά να αποφασιστεί στις 28 Δεκεμβρίου, θα εγκριθεί με διάταγμα σε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου στην Βαρκελώνη στις 21 Δεκεμβρίου, σε μια ένδειξη σύμφωνα με τον Σάντσεθ, ότι η κυβέρνησή του θέλει να προωθήσει την «ευημερία σε όλη την επικράτεια».

Οι εντάσεις, όσον αφορά την Καταλονία, αποτελούν ένα από τα ακανθώδη ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ελέγχει λιγότερες από το ένα τέταρτο των εδρών στο κοινοβούλιο. Η περιφερειακή κυβέρνηση της συγκεκριμένης περιφέρειας αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας.

Οι Σοσιαλιστές του Σάντσεθ χρειάζονται την υποστήριξη μικρότερων κομμάτων για να περάσουν νομοθετήματα, όπως το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019. Το μέτρο αυτό θα στοιχίσει 340 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος και έχει επικριθεί από τη δεξιά πτέρυγα της αντιπολίτευσης.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

ΦΠΑ: Σε ποια προϊόντα αλλάζουν οι συντελεστές στο 13% και τι θα συμβεί με τις υπηρεσίες

Υπογράφηκε από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η αναλυτική εγκύκλιος με τα είδη …