ΕνημέρωσηΠολιτική

Βορίδης: «Η ισοπεδωτική κριτική δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα»

Πυρά για την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της θεομηνίας στη Θεσσαλία, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, κάνοντας λόγο για εύκολη και ισοπεδωτική κριτική που δεν προσφέρει τίποτα.

«Μετά από ένα πρωτοφανέρωτο φαινόμενο τέτοιας έκτασης η εύκολη και ισοπεδωτική κριτική δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο Libre.gr.

Ο κ. Βορίδης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν γίνει μετά τις πλημμύρες και συγκεκριμένα, στις 4.500 διασώσεις, την περισυλλογή 70.000 νεκρών ζώων, την επανασύνδεση 10.000 ηλεκτρικών βλαβών, την άμεση στέγαση και την παροχή βοήθειας σε εκατοντάδες ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ ήδη όπως είπε, έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «η πολύ θετική πορεία της οικονομίας αποδεικνύεται από την πρόοδό της, αλλά και την αναγνώριση της προόδου αυτής από ανεξάρτητους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Μετά από πολλά χρόνια, ανακτήσαμε ξανά την επενδυτική βαθμίδα. Έχουμε ήδη λάβει μια σειρά μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών».

Σχετικά με την οπαδική βία και τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος, υποστηρίζει πως «η πολιτεία ήδη επανεξέτασε το πλέγμα διατάξεων για την αθλητική βία. Ένα πλέγμα στο οποίο διαπιστώθηκαν κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Πράγματι, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, και οι ευθύνες αποδόθηκαν εκεί που έπρεπε να αποδοθούν. Η αντικειμενική ευθύνη προφανώς ανήκει πάντοτε στην κυβέρνηση.

Αναμφίβολα υπήρξε ένα σοβαρό επιχειρησιακό λάθος. Αυτό που είναι κρίσιμο, είναι να μην υπάρχουν συστημικές αποτυχίες. Υπενθυμίζω ότι πλέον δεν μπορούν να υπάρχουν παράτυπες λέσχες φιλάθλων και μπορεί να λειτουργεί αυστηρά ένας σύνδεσμος με έδρα την επίσημη ΠΑΕ, καθώς ο έλεγχος εισόδου και ταυτοποίησης οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες που εντοπίζεται πρόβλημα θα γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία».

Σε ερώτηση αναφορικά με την αυτοδικία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, το πολιτικό παρελθόν του με αφορμή τις νέες ταυτότητες που θα έχουμε σε λίγο καιρό και την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων το 2000, ο κ. Βορίδης απαντά:

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να απελαύνονται. Όταν το υποστήριζα το 2000, ήταν μία πολύ μοναχική και ριζοσπαστική θέση. Το 2023 είναι το πολιτικό mainstream σε ολόκληρο τον κόσμο και νιώθω πολύ δικαιωμένος σε αυτό. Όσο για το θρήσκευμα στις ταυτότητες, ήταν πράγματι τότε ένα ζήτημα, στο οποίο είχα τοποθετηθεί. Καθόλου δεν μετανιώνω για την άποψή μου αυτή, απλώς δεν συζητάμε αυτά σήμερα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock