888 Η Κίνα τοποθέτησε εκτοξευτές πυραύλων σε αμφισβητούμενο ύφαλο στη θάλασσα της Νότιας Κίνας | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η Κίνα τοποθέτησε εκτοξευτές πυραύλων σε αμφισβητούμενο ύφαλο στη θάλασσα της Νότιας Κίνας

Η Κίνα τοποθέτησε εκτοξευτές πυραύλων σε αμφισβητούμενο ύφαλο στη θάλασσα της Νότιας Κίνας

© REUTERS / Stringer Στρατιώτες του Λαϊκού απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας στο νησί Yunshudao στην θάλασσα της Νότιας Κίνας. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 17 Μαΐου -RIA Novosti. Οι κινεζικές αρχές έχουν τοποθετήσει εκτοξευτές πυραύλων στον αμφισβητούμενο ύφαλο Junshudao στην θάλασσα της Νότιας Κίνας, για να αποτρέψουν την προσέγγιση των υποβρυχίων του Βιετνάμ , αναφέρει το Reuters [1].

Οι αρχές της ΛΔΚ δήλωσαν ότι η εκτοξευτές στο Junshudao ( ύφαλος του πύρινου σταυρού ) είναι καθαρά αμυντικού χαρακτήρα και η χώρα μπορεί να «κάνει ό, τι θέλει στο έδαφός της», είπε ο οργανισμός.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες επικρίνουν τις ενέργειες του Πεκίνου, καλώντας τα στρατιωτικά ναυτικά φυλάκια.

Ο Ύφαλος Junshudao στη θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι υπό τον έλεγχο της Κίνας, αλλά επίσης απαιτούν δικαιοδοσία το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες και η Ταϊβάν.

Η Κίνα και πολλές χώρες της περιοχής —η Ιαπωνία, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες έχουν διαφορές πάνω στα θαλάσσια σύνορα και στις ζώνες ευθύνης στις θάλασσες της Νότιας Κίνας και στην Ανατολική Κίνα. Η Κίνα πιστεύει ότι τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ συνειδητά χρησιμοποιούν την υποστήριξη στην Ουάσιγκτον για μια κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ Рейтер
( http://www.reuters.com/featured-optimize )
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Δείτε επίσης

Τουρκικές «δονήσεις» στην «καρδιά» του Αιγαίου – «Διχοτομούν» το Αιγαίο με βολές του ΠΝ – Συνεχής κλιμάκωση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, παρά το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *