888 Η κακοκαιρία «έπνιξε» τις καλλιέργειες στην Ηλεία | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η κακοκαιρία «έπνιξε» τις καλλιέργειες στην Ηλεία

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τις καλλιέργειες στην Ηλεία

Καταστροφική για τις αγροτικές καλλιέργειες -κυρίως της βιομηχανικής ντομάτας-  στάθηκε η ακατάπαυστη βροχόπτωση που επέφερε η «Νεφέλη» στην Κάστα του Κατακόλου και άλλες κοντινές περιοχές…

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Οι καλλιεργητές βλέπουν για μια ακόμα φορά την προσπάθειά τους να γίνεται έρμαιο στις αλλόκοτες για την εποχή που διανύουμε καιρικές συνθήκες, «δείγμα» της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ…

Από τη βροχή, που δεν σταμάτησε να πέφτει από το μεσημέρι της Δευτέρας (25/06), έχουν πληγεί περίπου 2.000 στρέμματα καλλιεργειών σε Άι-Γιάννη, Βυτινείκα, Σκουροχώρι, Κορακοχώρι, Λεβεντοχώρι και Μυρτιά. Η μεγαλύτερη ζημιά καταγράφεται στα κηπευτικά και ιδιαίτερα στη βιομηχανική ντομάτα.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει κανείς να προσθέσει πως η βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα -και ίσως αύριο- λειτουργώντας… ισοπεδωτικά για ότι (τυχόν) έμεινε όρθιο!

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ το παραμυθάκι. Πρόταση για ενοικίαση ξενοδοχείων στα νησιά κ.λ.π. για λαθρομετανάστες. Παρακαλώ ΑΝΩ των 3 αστέρων. Σιγά μην ΞΑΝΑΦΥΓΟΥΝ αυτοί, μαλάκες είναι σαν κάποιους άλλους; Ονόματα δεν λέμε ρουφιάνοι ΔΕΝ γινόμαστε. (Για τους Έλληνες λέμε)

Λύσεις με στόχο την προστασία από τον κορονοϊό των ευάλωτων -και καλά- ομάδων που βρίσκονται …