888 Η "καλή κρατική βία" που αντί να ξυπνάει υπνωτίζει συνειδήσεις | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Η “καλή κρατική βία” που αντί να ξυπνάει υπνωτίζει συνειδήσεις

Η “καλή κρατική βία” που αντί να ξυπνάει υπνωτίζει συνειδήσεις

Του Μάνου Χατζηγιάννη

“Η Δύση κυριάρχησε στον κόσμο όχι με την υπεροχή των ιδεών της ή των αξιών ή της θρησκείας, αλλά μάλλον με την υπεροχή της στην εφαρμογή οργανωμένης βίας. Οι δυτικοί συχνά ξεχνούν αυτό το γεγονός, οι μη δυτικοί, ποτέ”

Η φράση αυτή ανήκει στον Αμερικανό πολιτικό επιστήμονα Samuel P. Huntington και αποτυπώνει απολύτως την κατάσταση στον πλανήτη αυτήν την στιγμή με την ανατολή του νέου έτους.

Με αφορμή την απόφαση του νέου προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro να στείλει 300 στρατιώτες στη βόρεια πόλη της Fortaleza με εντολή να σταματήσουν την αύξηση των εγκληματικών επιθέσεων με στόχο τις τράπεζες, τα λεωφορεία και τα καταστήματα από οργανωμένες συμμορίες, η διεθνής political correct νομενκλατούρα ξεσπάθωσε κατά του “ακροδεξιού” ηγέτη. Όπως συνηθίζει να κάνει κατά του Πούτιν, του Τραμπ, του Όρμπαν, του Σαλβίνι κλπ . Όχι πως οι προαναφερθέντες είναι Άγιοι, αλλά όπως πάντα η μιντιακή φάμπρικα διαμόρφωσης συνειδήσεων λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Γιατί δεν ήταν ο Πούτιν, ο Τραμπ, ο Όρμπαν ή ο Σαλβίνι που επέβαλαν στρατιωτικό νόμο στις πρωτεύουσες τους όπως έκανε για παράδειγμα ο Ποροσένκο στο Κίεβο. Κι εκεί ουδείς από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασε. Αντιθέτως για τρίτη μέρα σήμερα ο Ποροσένκο προβάλλεται διεθνώς ως ο ηγέτης που εξασφάλισε την εκκλησιαστκη΄ανεξαρτησία της χώρας του από την Ρωσία.

Γιατί δεν ήταν ο Πούτιν, ο Τραμπ, ο Όρμπαν ή ο Σαλβίνι που ρήμαξαν στο ξύλο και στο δακρυγόνο τα “κίτρινα γιλέκα” στην Γαλλία. Μετρ της καταστολής αποδείχτηκε το new blood της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμμανουέλ Μακρόν και ουδείς δεν ενοχλήθηκε από τους συνηθισμένους εύθικτους ψευτοπροοδευτικούς κύκλους.

Το αποκορύφωμα του κύματος καταστολής που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι η σύλληψη του ηγετικού στελέχους των «Κίτρινων Γιλέκων» Ερίκ Ντρουέ. Από τις 17 Νοεμβρίου έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2018, έγιναν 4570 συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος των » κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, έγιναν 697 παραπομπές σε δίκη, ενώ 825 υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Στο Παρίσι, επί 214 παραπομπών σε δίκη, απαγγέλθηκαν σε 26 περιπτώσεις ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή της ποινής και στις άλλες περιφέρειες, επί 483 υποθέσεων που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, απαγγέλθηκαν ποινές φυλάκισης σε 190. Εκατοντάδες υποθέσεις εκκρεμούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δηλαδή τι παραπάνω έκανε ο Ερντογάν με τις εκκαθαρίσεις από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 μέχρι σήμερα;

Μάλλον για την Γαλλία ισχύει αυτό που έλεγε ένας άλλος Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας ο David Friedman: “Η χρήση βίας είναι πολύ κακή λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Γενικώς, χρησιμοποιείται μόνο από μικρά παιδιά και μεγάλα έθνη”.

Το άρθρο αυτό δεν επιχειρεί σε καμία περίπτωση να καθαγιάσει απολυταρχικές πρακτικές των μεν έναντι των δε, αλλά αλα καρτ ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν χωρούν….

Δεν μπορεί να υφίσταται ανοχή και σιωπή για την βία του Μακρόν και την καταστολή του Ποροσένκο και την ίδια στιγμή να στοχοποιούνται συγκεκριμένοι ηγέτες…. Δεν μπορεί να υπάρχει “καλή βία” και “κακή βία”…

Και για να έρθουμε και στα δικά μας, είναι πράξη «ακτιβισμού» οι επιθέσεις σε πρεσβείες από μπαχαλάκηδες τύπου Ρουβίκωνα;

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …