ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μύλος με τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές – Άγνωστο αν θα βγει «λευκός καπνός»

«Λευκός καπνός» για τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές προσδοκάται να βγει από την Πολιτική Γραμματεία αύριο, Τετάρτη 19/7, καθώς αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση λόγω των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Το ερώτημα είναι πάντως το πώς θα συμβεί αυτό, όταν ο αρμόδιος εισηγητής, Χρήστος Σπίρτζης έχει παραιτηθεί από το όργανο και το πιθανότερο είναι πως δεν θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση, η οποία θα ασχοληθεί κυρίως με αυτήν τη βασική εκκρεμότητα.

Το πιο προβληματικό είναι, ωστόσο, η δυστοκία στην εύρεση υποψηφίων που αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να απευθύνεται σε τρίτες και τέταρτες λύσεις αφού λίγοι είναι εκείνοι που αποδέχονται να είναι υποψήφιοι, με σοβαρή πιθανότητα να ηττηθούν, όπως έχουν διαμορφωθεί οι πολιτικές συνθήκες.

Τα φαβορί

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κρήτης, όπου πλέον ως φαβορί ακούγονται τα ονόματα της Δώρας Αυγέρη και του Χάρη Μαμουλάκη αντιστοίχως, χωρίς πάντως να τους έχει γίνει ακόμα κάποια σχετική όχληση.

Είχαν προηγηθεί οι αρνήσεις Άγγελου Τόλκα– ανάλαβε campaign manager του Νίκου Παππά- και του Γιάννη Αμανατίδη για την Κεντρική Μακεδονία και των Ανδρέα Ξανθού και Γιώργου Σταθάκη για την Κρήτη.

Στην Αττική επικρατέστερος θεωρείται ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ για την Αθήνα προβάδισμα έχει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, και για τη Θεσσαλονίκη ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη, Σπύρος Πέγκας, ο οποίος έχει και τις περισσότερες πιθανότητες από όλους τους υπόλοιπους να εκθρονίσει τον εκλεκτό της ΝΔ, εν προκειμένω τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Νέα συνεδρίαση;

Για όλα αυτά δεν αποκλείεται νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μέσα στην εβδομάδα, αφού ο χρόνος υποβολής των υποψηφιοτήτων στα τέλη Αυγούστου πιέζει για άμεσες αποφάσεις.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, επισημαίνουν πως και στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχουν προβλήματα εύρεσης υποψηφίων μολονότι έχουν αρχηγό, ενώ χαρακτηρίζουν μύθο που καταρρίπτεται στην πράξη τον ισχυρισμό πως στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν διατηρήσει δυνάμεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κάθε άλλο παρά αποκλείει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη 18/7, στις 15:00, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο γραφείο του στη Βουλή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock