Κόσμος

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και το μέλλον των αθλημάτων στο χιόνι, καθιστώντας τις συνθήκες πολύ πιο επικίνδυνες για τους αθλητές και τους συμμετέχοντες, προειδοποίησαν οι ειδικοί σε έκθεση που δημοσιεύθηκε, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο.

Οι Αγώνες του Πεκίνου, που αρχίζουν στις 4 Φεβρουαρίου, θα είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα διεξαχθούν ουσιαστικά με 100% τεχνητό χιόνι, αναπτύσσοντας περισσότερες από 100 γεννήτριες χιονιού και 300 «όπλα» δημιουργίας χιονιού που θα καλύπτουν τις πίστες του σκι.

«Αυτό δεν είναι μόνο κοστοβόρο σε ενέργεια και νερό, χρησιμοποιώντας συχνά χημικά για την επιβράδυνση της τήξης, αλλά παρέχει επίσης μια επιφάνεια που πολλοί ανταγωνιστές λένε ότι είναι απρόβλεπτη και δυνητικά επικίνδυνη», αναφέρει η έκθεση των ερευνητών του Sport Ecology Group στο Πανεπιστήμιο Loughborough στην Αγγλία και την ομάδα περιβάλλοντος Protect Our Winters.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger