Κόσμος

ΟΗΕ: Έκκληση για συγκέντρωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Τουρκία

Έκκληση για διεθνή βοήθεια και συγκέντρωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, απήυθυναν τα Ηνωμένα Έθνη, με σκοπό την ενίσχυση της Τουρκίας μετά τους φονικούς σεισμούς που στοίχησαν τη ζωή περίπου 42.000 χιλιάδων ανθρώπων.

«Η χρηματοδότηση, η οποία καλύπτει μια περίοδο τριών μηνών, θα βοηθήσει 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους και θα επιτρέψει σε οργανώσεις παροχής βοήθειας να ενισχύσουν την κρίσιμη υποστήριξή τους στις προσπάθειες υπό την ηγεσία της κυβέρνησης της Τουρκίας, μετά τον πιο καταστροφικό σεισμό στη χώρα εδώ και έναν αιώνα», έγραψε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ίδιος «προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα και να χρηματοδοτήσει πλήρως αυτή τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές της εποχής μας».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock