Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

Η πρώτη επαφή με το Λιμένι της Μάνης, τον παραδοσιακό οικισμό των Μαυρομιχαλαίων αφήνει τον επισκέπτη εντυπωσιασμένο. Το σκηνικό είναι μοναδικής ομορφιάς, θαρρείς ότι βγήκε από ταινία. Η φύση και η αρχιτεκτονική παράδοση του οικισμού φτιάχνουν τα δικά τους εφέ, όπου η λακωνική γη συναντά το εκτυφλωτικό γαλάζιο της θάλασσας και ο ευεργετικός ήλιος αντανακλάται σε κάθε πέτρα των οικημάτων.

Το Λιμένι είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς της περιοχής, συνδυάζοντας την αυστηρότητα που χαρακτηρίζει όλη τη Λακωνική Μάνη με την υπέροχη, σχεδόν διάφανη, θάλασσα που φτάνει ως τα σπίτια. Πέτρινα κι αυτά, κάνουν ακόμα πιο έντονη την εναλλαγή των χρωμάτων: καφέ και γκρι της πέτρας και του τοπίου, γαλάζιο του νερού και του ουρανού.

Ο οικισμός βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και είκοσι επτά χιλιομέτρων από το Γύθειο. Το Λιμένι είναι καλά προστατευμένο μέσα σε όρμο, ενώ οι βράχοι, μέσα και έξω από το νερό, επιβεβαιώνουν την άγρια ομορφιά του τοπίου.

Ήταν, όμως, και ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων και στην περιοχή βρίσκεται τόσο ο τάφος όσο και προτομή του Μανιάτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Το Λιμένι είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές.Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

Η Λακωνική Μάνη στα καλύτερά της

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ”! ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑΔΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ 112 ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΝΙΓΕΙ;;; [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Για ακόμη μία φορά το Κράτος είναι απροετοίμαστο και ανίκανο να αντιμετωπίσει μια σφοδρή κακοκαιρία …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη