888 Η "ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ" ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! ΕΜΙΝΕ, Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΤΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΕΡΑΚΙ -ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ. Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ! ΕΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΨΩΝΙΑ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΤΗΣ! (ΕΙΚΟΝΕΣ) | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Η “ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ” ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! ΕΜΙΝΕ, Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΤΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΕΡΑΚΙ -ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ. Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ! ΕΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΨΩΝΙΑ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΤΗΣ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η “ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ” ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! ΕΜΙΝΕ, Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΤΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΕΡΑΚΙ -ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ. Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ! ΕΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΨΩΝΙΑ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΤΗΣ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Τη χαρά της για την απόφαση να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί εξέφρασε στο Twitter η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ.

«Άκουσα με μεγάλη χαρά ότι το κληροδότημα του Σουλτάνου Μωάμεθ το “Τζαμί Αγία Σοφία” άνοιξε και πάλι για λατρεία. Δόξα τον Αλλάχ! Είθε τα τζαμιά μας, το μυαλό, οι καρδιές και οι ψυχές μας να γεμίσουν με πιστούς! Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε αυτό το εξαιρετικό έργο της ανθρώπινης κληρονομιάς ως κόρη οφθαλμού».

 

Δημοσίως η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας κρατά πάντα χαμηλούς τόνους. Για κοινωνικοθρησκευτικούς λόγους, άλλωστε,  δεν θα μπορούσε παρά να είναι η «σκιά» του Προέδρου της Τουρκίας. Τουλάχιστον δημοσίως. Γιατί την ίδια ώρα ιδιωτικά, η ίδια προτιμά να χαίρεται τα πλούτη, τα πανάκριβα ψώνια και την πολυτελή ζωή πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όταν επισκέφτηκε την Αθήνα, αρνήθηκε να μεταβεί στο μουσείο της Ακρόπολης καθώς εκει υπήρχαν αγάλματα γυμνών ανδρών.

Η ίδια ισχυρίζεται πως ζει μία «ταπεινή και σεμνή» ζωή υπό τις μουσουλμανικές αξίες και περνά τον χρόνο της στην κουζίνα του παλατιού, φτιάχνοντας ξύδι από μήλα. Όσοι δημοσιογράφοι στο παρελθόν ανέφεραν σε  ρεπορτάζ τους ότι είναι εθισμένη στην ρωσική βότκα βρέθηκαν άνεργοι και φυλακισμένοι.

Η γνωριμία με τον Ερντογάν

Το ζεύγος, που γνωρίστηκε τυχαία σε ένα συνέδριο, όπου σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ο Ερντογάν ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά την Εμινέ και αποφάσισε τότε πως αυτή η όμορφη γυναίκα θα γινόταν η σύζυγός του μία μέρα.

Την ίδια γνώμη δεν είχε η μητέρα του Ρετζέπ, καθώς η ίδια τα πρώτα χρόνια της σχέσης τους δεν ήθελε με τίποτα την Εμινέ για νύφη της. Ο λόγος; Γιατί η Εμινέ εξ΄αρχής δεν ήταν μία εντελώς «αθόρυβη» γυναίκα.

«Ήθελε να αυτοκτονήσει όταν της είπαν να φορέσει μαντίλα»

Για το πώς έβαλε τη μαντίλα η Εμινέ Ερντογάν, η ίδια ομολογεί ότι έφτασε μέχρι και σε σημείο απόπειρας αυτοκτονίας, όταν ο αδελφός της της επέβαλε σε ηλικία 15 ετών να την φορέσει.

Η Εμινέ Γκιουλμπαράν ήταν μαθήτρια τότε και το μόνο που της άρεσε ήταν να διαβάζει μυθιστορήματα, ποίηση και να ακούει μοντέρνα μουσική. Της άρεσε επίσης να οδηγεί αμάξια, αλλά μόνο κρυφά, καθώς στη συντηρητική κοινωνία, στην οποία ζούσε, οι γυναίκες δεν συνήθιζαν να πιάνουν τιμόνι. Ο αδελφός της, ο οποίος ήταν μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερός της, ήρθε μια μέρα και της είπε ότι είχε φτάσει ο καιρός πια να αρχίσει να φοράει μαντήλα.

Όπως θα διηγηθεί αργότερα στο βιογράφο της, «εκείνη τη μέρα σκέφτηκα ακόμη και να αυτοκτονήσω. Πως θα κάλυπτα το κεφάλι μου; Αλλά δυστυχώς έπρεπε να υπακούσω, αν ήθελα να συνεχίσω να ζω στο σπίτι. Η επιθυμία του αδελφού μου, ήταν διαταγή για μένα», είχε πει κάποτε η γυναίκα, η οποία πλέον έχει κάνει την μαντίλα- σήμα κατατεθέν της.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από την πολιτικό προφίλ του Ερντογάν

Αν και δεν είναι λίγοι που την παρουσιάζουν ως μία ταπεινή γυναίκα που περνά πολλές ώρες στο παλάτι, φροντίζοντας για το φαγητό ή φτιάχνοντας «ξύδι» από μήλο, η ίδια στην πραγματικότητα προτιμά να «στήνει» το πολιτικό προφίλ του συζύγου της.

Έχοντας κι αυτή λόγο στις εμφανίσεις, τις ομιλίες και τις πολιτικές εκστρατείες του άνδρα της, η ίδια όχι μόνο τον συμβουλεύει και τον στηρίζει, αλλά έχει αναλάβει και τον ρόλο του «ταμία» στην οικογένεια, μιλώντας για επενδύσεις και αγορές, όσο ο Ερντογάν «επιβλέπει» την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του.

Προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσει την ενότητα στην οικογένεια της, ανατρέφοντας με τέτοιο τρόπο τα 5 παιδιά, ώστε να αποτελούν παράδειγμα για την κλειστή κοινωνία της Τουρκίας,  η ίδια σίγουρα έχει αναλάβει πολλούς περισσότερους ρόλους από ότι θα άρμοζαν σε μία «Πρώτη Κυρία».

Επιβλέπει το σπίτι της, παρεμβαίνει στην πολιτική εικόνα του άνδρα της, διαχειρίζεται τα χρήματα της οικογένειας, έχει την ελευθερία να σκορπά αλόγιστα χρήματα και επίσης…. γνωρίζει πως να κρατά χαμηλό,  απαρατήρητο προφίλ στον Δυτικό -και όχι μόνο- κόσμο.

Μανιακή με τα ψώνια

Και μπορεί στο μάτι των δυτικών, η εμφάνιση της Εμινέ να μην θεωρείται κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο συντηρητικό, αλλά η γυναίκα που πήγε να αυτοκτονήσει πριν βάλει μαντίλα, έχει εξαιρετική γνώση της μόδας.

Άλλωστε σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα διεθνή μέσα, η ντουλάπα της όχι μόνο είναι γεμάτη με ρούχα, αλλά η ίδια έχει φτάσει στο σημείο που ψωνίζει μανιωδώς, χαλώντας υπέρογκα ποσά.

Ο τρόπος ζωή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτών των ανθρώπων του διεθνούς jet set. Ταξίδια για ψώνια, με πάθος για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες, όπως σημειώνει η Daily Mail. Μπορεί το 1/4 της Τουρκίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όμως εκείνη υπερηφανεύεται για το σπέσιαλ άσπρο τσάι που πίνει, που κοστίζει κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα, με την βρετανική εφημερίδα, μια φορά, είχε κλείσει εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, εμποδίζοντας άλλους αγοραστές να εισέλθουν σε αυτό, για να ψωνίσει επώνυμα ρούχα και τσάντες, την ώρα που ο σύζυγός της βρισκόταν στην πόλη για να μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό. Λέγεται, ακόμη, πως όταν συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο σε ταξίδι στην Βαρσοβία ξόδεψε περίπου 44.000 ευρώ σε παζάρι αντικών. Τα αντικείμενα που αγοράζει πιθανότατα διακοσμούν το παλάτι, που έχουν λίγο έξω από την Αγκυρα, του οποίου η κατασκευή άγγιξε τα 600 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες αντίκες κατέληξαν στο «Λευκό Σεράι», όπως είναι γνωστό το προεδρικό μέγαρο, το οποίο βρίσκεται σε μια έκταση 300.000 τ.μ., έχοντας κήπους, λίμνες και 1.000 δωμάτια. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η μοναδική χλιδή, με μεταξένιες ταπετσαρίες και πανάκριβους πολυελαίους.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, η Εμινέ Eρντογάν υποστήριξε πως είχαν χρησιμοποιηθεί «φυσικά» υλικά από την Τουρκία, ωστόσο, οι αντίπαλοί του συζύγου της, που ισχυρίζονταν πως είχαν δει τα σχέδια, έκαναν λόγο για οροφή από τη Γερμανία, πράσινο μάρμαρο από την Ινδία και υλικά από Γαλλία και Βρετανία. Ακόμα και τα δένδρα που φυτεύτηκαν, προέρχονταν από την Ολλανδία και την Ιταλία.

Βέβαια, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν, οι κριτικές για τον τρόπο ζωής του ζευγαριού είναι σπάνιες, καθώς όποιος μιλήσει αρνητικά κινδυνεύει με φυλάκιση. Ο πλούτος του Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή των πιο πλούσιων πολιτικών, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, με περιουσία πάνω 51 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως προέρχεται από επενδύσεις και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Εχει στην κατοχή ακόμη, ποδοσφαιρική ομάδα, εστιατόρια, αλλά και βότκα.

Ο ρόλος της Εμινέ θεωρείται καθοριστικός για το προφίλ που θέλει να επιβάλει ο Ερντογάν στην τουρκική κοινωνία αναφορικά με τα μουσουλμανικά πρότυπα και τον ρόλο της γυναίκας. Μάλιστα, η ίδια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη διεθνή κοινή γνώμη όταν τον περασμένο Μάρτιο εξήρε τον ρόλο του χαρεμιού στην εκπαίδευση των γυναικών, λέγοντας πως η παρακαταθήκη των μελών του αποτελεί έμπνευση. Μία ημέρα πριν, ο σύζυγός της είχε δηλώσει, και μάλιστα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ότι μια γυναίκα είναι πάνω από όλα μητέρα. Όπως ήταν φυσικό, τα social media πήραν φωτιά, με τις αναρτήσεις να κινούνται μεταξύ διακωμώδησης και οργής. Κοινός στόχος, πάντως, των αντιδράσεων ήταν οι επανειλημμένες προσπάθειες του ζεύγους Ερντογάν για επιβολή των αξιών του ισλάμ και απομείωση των γυναικείων ελευθεριών. Τότε, οι δηλώσεις της Εμινέ Ερντογάν επιδείνωσαν το κλίμα που είχε δημιουργήσει ο σύζυγός της ήδη από το 2014, όταν είχε πει ξανά πως οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες.

 

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΛ@ΜΟΠΙΘΗΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ! ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – “ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ” – ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ισλαμιστές κατά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *