Κόσμος

Η Ρωσία απειλεί με εμπάργκο σε αέριο και πετρέλαιο αν την βγάλουν από το SWIFT

Την ώρα που οι αμερικανικές αποστολές οπλισμού προς την Ουκρανία συνεχίζονται, η Ρωσία προειδοποιεί τις χώρες της Ευρώπης ότι θα σταματήσει τις παραδόσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων ορυκτών αγαθών, σε περίπτωση που την αποσυνδέσουν  από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Νικολάι Ζουραβλιόφ, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «αν αποσυνδέσουν τη Ρωσία από το SWIFT, τότε εμείς δεν θα παίρνουμε συνάλλαγμα, αλλά οι αγοραστές, οι χώρες της Ευρώπης πρωτίστως, δεν θα προμηθεύονται τα δικά μας εμπορεύματα, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα μέταλλα και άλλα σημαντικά προϊόντα που εισάγουν», για να προσθέσει ειρωνικά: «Χρειάζονται κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει ότι η βρετανική κυβέρνηση συζητά με τις Ηνωμένες Πολιτείες το ενδεχόμενο της αποσύνδεσης της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, σε περίπτωση που εισβάλλουν ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock