888 Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε υποτροφίες και καλεί 16.000 φοιτητές στον Καναδά να φύγουν! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε υποτροφίες και καλεί 16.000 φοιτητές στον Καναδά να φύγουν!

Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε υποτροφίες και καλεί 16.000 φοιτητές στον Καναδά να φύγουν!

Η Σαουδική Αραβία έχει ακυρώσει τις υποτροφίες 16.000 φοιτητών της που σπουδάζουν στον Καναδά, διατάσσοντας τους επίσης να εγκαταλείψουν τη χώρα και να βρουν ακαδημαϊκά προγράμματα αλλού.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης διπλωματικής κόντρας μεταξύ του βασιλείου και της χώρας της Βόρειας Αμερικής, μετά από σχόλια του υπουργείου εξωτερικών του Καναδά που επέκρινε τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία και αφότου κάλεσε τον Ριάντ να απελευθερώσει κρατούμενους ακτιβιστές. Απαντώντας στις επικρίσεις, η Σαουδική Αραβία έκοψε επίσης διπλωματικούς δεσμούς με τον Καναδά, δέσμευσε όλο το νέο εμπόριο και τις επενδύσεις και ακύρωσε πτήσεις μέσω του εθνικού αερομεταφορέα στο Τορόντο.

Τώρα, χιλιάδες Σαουδάραβες σπουδαστές που φοιτούσαν στον Καναδά μέσω προγραμμάτων υποτροφιών και κατάρτισης είδαν ότι η χρηματοδότησή τους ακυρώθηκε, ανέφερε η Saudi Gazette . Ενώ το βασίλειο θα συνεχίσει να πληρώνει για τα ακαδημαϊκά προγράμματα αυτών των σπουδαστών, θα αναγκαστούν να βρουν νέες ευκαιρίες σε άλλες χώρες. Κυβερνητικές πηγές είπαν στην Σαουδική εφημερίδα ότι αυτό πιθανότατα θα είναι στις ΗΠΑ.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΛ@ΜΟΠΙΘΗΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ! ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – “ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ” – ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ισλαμιστές κατά …