888 Η Σταρ του Netflix, Marie Κondo, σας Λέει Πώς να Οργανώσετε το Σπίτι σας φέτος! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Η Σταρ του Netflix, Marie Κondo, σας Λέει Πώς να Οργανώσετε το Σπίτι σας φέτος!

Η Σταρ του Netflix, Marie Κondo, σας Λέει Πώς να Οργανώσετε το Σπίτι σας φέτος!

Το βιβλίο της που αφορά στην οργάνωση του σπιτιού και η νέα της εκπομπή στο Netflix έχουν κάνει την Marie Kondo περιζήτητη.

Με τις έξυπνες και ιδιαίτερες συμβουλές της έχει μάθει πολύ κόσμο πώς να οργανώνει το σπίτι του και τις ντουλάπες του.

Εμείς είπαμε να σας μεταφέρουμε τις συμβουλές της και να σας πούμε πώς μπορείτε να οργανώσετε το σπίτι σας το 2019.

Η Marie Kondo μίλησε στο ELLE DECOR για την οργάνωση του σπιτιού και είπε πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Δείτε παρακάτω…

Όταν το ELLE DECOR τη ρώτησε ποιο είναι το ένα πράγμα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας όταν θέλουμε να οργανώσουμε το σπίτι μας εκείνη είπε: “Tο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να οραματιστείτε πώς θέλετε να είναι η ζωή σας τη χρονιά που έρχεται έτσι ώστε να έχετε στο μυαλό σας μια ξεκάθαρη εικόνα. Αν έχετε έναν ξεκάθαρο στόχο τότε το κίνητρο που σας δίνει η μέθοδός μου αλλάζει γιατί έχετε πλέον μια ιδέα για το πού θέλετε να πάτε”.

“Αφού, λοιπόν, ξέρετε πού θέλετε να πάτε δείτε όλα όσα έχετε μέσα στο σπίτι σας και τι σημαίνουν όλα αυτά για εσάς. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα ρούχα. Φέρτε τα όλα σε έναν χώρο. Πάρτε τα ρούχα ένα-ένα στα χέρια σας και σκεφτείτε αν “χωράνε” ΄ή όχι στον στόχο που έχετε για το 2019”.

Τι γίνεται, όμως, αν έχουμε πάρα πολλά ρούχα;

“Aν έχετε πάρα πολλά ρούχα τότε μπορείτε να τα οργανώνετε ανά κατηγορία. Τη μια μέρα ασχοληθείτε με τα παντελόνια και την επόμενη με τα μπλουζάκια και συνεχίστε έτσι”.

Στη συνέχεια το ELLE DECOR τη ρώτηση για χώρους που χρησιμοποιούνται πολύ όπως είναι η κουζίνα, το μπάνιο και η είσοδος του σπιτιού και πώς μπορούν αυτοί να είναι μονίμως σε τάξη.

Εκείνη απάντησε: “Οργανώστε τους χώρους σας σύμφωνα με τη λογική. Για παράδειγμα, στο μπάνιο, δεν είναι καλό να ακουμπάτε πράγματα στον νιπτήρα γιατί αν βραχούν δεν θα χαρείτε καθόλου. Προσπαθήστε να έχετε τακτοποιημένο το συγκεκριμένο σημείο για να είναι και πιο εύκολο στο καθάρισμα. Στην κρεβατοκάμαρα το κρεβάτι είναι το βασικό έπιπλο. Στρώνετέ το κάθε μέρα με το που σηκώνεστε από αυτό. Αν δεν το κάνετε το υπνοδωμάτιο δεν θα φαίνεται ποτέ οργανωμένο. Στην κουζίνα συνήθως μαζεύονται πολλά μικρά πραγματάκια που δεν “κολλάνε” μεταξύ τους και δημιουργούν ακαταστασία. Κατηγοριοποιήστε τα πράγματα στα συρτάρια σας έτσι ώστε να υπάρχει μια λογική στην αποθήκευσή τους. Όσο για την είσοδο του σπιτιού έχετε ένα σημείο όπου θα βάζετε τα κλειδιά, τα γυαλιά ηλίου ή ότι άλλο θεωρείτε πως χρειάζεται να βρίσκεται εκεί έτσι ώστε όλα να έχουν το “σπίτι” τους”.

Βάλτε σε τάξη την ντουλάπα σας με τη μέθοδο της Marie Kondo.

Τι γίνεται, όμως, στο δικό της σπίτι;

“Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο διακοσμητικό στιλ στο σπίτι μου. Αυτό, όμως, που έχω είναι ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον. Κάθε πρωί ανοίγω όλα τα παράθυρα και καίω λίγο λιβάνι για να καθαρίσω τον χώρο μου. Αφήνω τον παλιό αέρα να βγει έξω και τον καινούργιο να μπει μέσα. Επίσης ακολουθώ μια Ιαπωνική παράδοση και βάζω αλάτι σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Το αλάτι έχει μια καθαριστική δράση στην Ιαπωνική κουλτούρα”.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Οργάνωση Σπιτιού: 11 Μικρά Κόλπα που Υπόσχονται να σας Βάλουν Επιτέλους σε Τάξη!

Μπορεί να σας αρέσουν τα όμορφα, κομψά και καλαίσθητα σπίτια και πολύ πιθανόν να ζείτε …