Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η συνέντευξη του πατέρα του Ομράν που δεν έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα: ”Τα ΜΜΕ είπαν ψέμματα για το γιο μου”

Η συνέντευξη του πατέρα του Ομράν που δεν έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα: ”Τα ΜΜΕ είπαν ψέμματα για το γιο μου”

Ο Mohammad Daqneesh παρουσιάζει μια φωτογραφία του 11χρονου γιου του, Mohammad Ali, ο οποίος πέθανε λόγω τραυματισμών που υπέστη την ίδια μέρα που ο Omran, γνωστός ως το παιδί από το Χαλέπι, τραυματίστηκε ήπια, γεγονός που παρέλειψε το μεγαλύτερο μέρος των μέσων ενημέρωσης. Αλέππο, Συρία, 6 Ιουνίου 2017 (Φωτογραφία: Danny Makki / MintPress News)

ΧΟΜΣ, ΣΥΡΙΑ – Το βράδυ της 17ης Αυγούστου 2016, ένα γεγονός που δεν έχει ακόμη εξηγηθεί επαρκώς συνέβη στην περιοχή Qaterji της Συριακής πόλης του Χαλεπίου. Ο τετράχρονος Omran Daqneesh, καθώς και τα αδέλφια και οι γονείς του, τραυματίστηκαν σε αυτό που φέρεται από τα ΜΜΕ ότι ήταν επίθεση από τους Ρώσους – ή από το Συριακό στρατό, ανάλογα με την πηγή που κάποιος επέλεξε να πιστέψει. Οι άνθρωποι στο Χαλέπι πρότειναν ότι θα μπορούσε να είναι χτύπημα από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η πραγματικότητα δεν είναι ακόμη γνωστή. Η επίθεση διεκδίκησε επίσης τη ζωή του 11χρονου αδελφού του Omran, του Mohammad Ali Daqneesh.

Μέσα σε μια νύχτα, ο κόσμος εισήχθη στον Omran, ο οποίος έγινε το παιδί σύμβολο των δεινών στη Συρία λόγω της εκτεταμένης κάλυψης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Τα Λευκά Κράνη που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και, στη συνέχεια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έκαναν τους τραυματισμούς του παιδιού να φαίνονται πολύ πιο σοβαροί από ό, τι ήταν στην πραγματικότητα.

Η εκφωνήτρια του CNN, Kate Bolduan, “ξέσπασε” με μια φωτογραφία του αγοριού, που πιθανώς είχε ληφθεί και διαδοθεί ακριβώς για να προκαλέσει τέτοια συγκίνηση. Το βίντεο του Omran τον έδειξε να κάθεται σε ασθενοφόρο, με κενό βλέμμα, ξυπόλητο και με το αίμα να στεγνώνει στο πρόσωπό του. Ο κόσμος συλλογικά ξέσπασε βλέποντας τον Omran – αλλά επίσης παραπλανήθηκε για την ιστορία του.

Ο πατέρας μιλάει – ο Omran είναι ευτυχισμένος και υγιής

Ο πατέρας του Omran, ο Mohammad Kheir Daqneesh, είχε έξι παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του Omran και του αείμνηστου Mohammad Ali. Κατά τη διάρκεια του έτους που ακολούθησε την επίθεση που τραυμάτισε τον Omran και την οικογένειά του, ο κ. Daqneesh αρρώστησε από τον τρόπο που ο Κόλπος και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν την εικόνα του γιου του ως προπαγάνδα για να συγκεντρώσουν δημόσια υποστήριξη για περαιτέρω παρέμβαση στη Συρία.

Επέλεξε να μιλήσει στις 5 Ιουνίου 2017, δίνοντας συνεντεύξεις στα Συριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία έδωσε την δική του πλευρά για την ιστορία του Omran. Επισήμανε τους τρόπους με τους οποίους ο Omran έγινε ένα σύμβολο χωρίς τη γνώση του ή τη συγκατάθεσ της οικογένειάς του, καθώς και τα ψευδή επιχειρήματα με τα οποία έγινε αυτό.

Ο Mohammad Daqneesh θυμήθηκε ότι προσπαθούσε να βρει τον Omran και τα άλλα του παιδιά στο σκοτάδι, μετακινώντας τα στην ασφάλεια πριν διασώσει το υπόλοιπο της οικογένειάς του. Σε ένα σημείο, ο Omran μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο από έναν εθελοντή των ”Λευκών Κρανών”, με την φωτογραφία σύμβολο να λαμβάνεται σύντομα στη συνέχεια, ενώ ο Daqneesh ήταν ακόμα στο σπίτι του.

Ο κ. Daqneesh αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση μιας Ρωσικής ή Ρυριακής αεροπορικής επιδρομής, λέγοντας ότι δεν είχε ακούσει κανένα αεροπλάνο εκείνη τη στιγμή. Πρόσθεσε ότι ο τραυματισμός του γιου του ήταν ήπιος, αλλά έγινε υπερβολικός στις ειδήσεις, προσθέτοντας ότι ο Omran ήταν άνετος και από τότε επέστρεψε στην ομαλότητα στο σπίτι του στο Χαλέπι.

Στις 6 Ιουνίου, συναντήθηκα με τον Omran και τον κ. Daqneesh στο σπίτι τους στο Χαλέπι για να ρωτήσω για το περιστατικό. Σε ένα μικρό καθιστικό έξω από το διαμέρισμά τους, ο Mohammad Daqneesh μπόρεσε να δώσει περισσότερες απαντήσεις.

Το βράδυ του Αυγούστου της επίθεσης, ο Mohammad Daqneesh και η οικογένειά του βρισκόταν στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου που είχαν ενοικιάσει από τότε που εγκατέλειψαν την αρχική γειτονιά τους στο Χαλέπι όταν ήρθαν “αντάρτες” στην περιοχή τους. Ο Daqneesh χαρακτήρισε την περιοχή Qaterji ως ήρεμη, με “τίποτα να μην συμβαίνει” για τα περισσότερα από τα τρία χρόνια που ήταν εκεί.

”Ήμασταν στο σπίτι μας στη γειτονιά Qaterji όταν έγινε το χτύπημα. Τι το προκάλεσε, δεν το ξέρω – δεν ακούσαμε κανένα ήχο ή αεροπλάνα ή βομβαρδισμούς. Ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν. Ευτυχώς, ο τραυματισμός του Omran ήταν ελαφρύς τραυματισμός, πολύ ελαφρύς. Αλλά υπερέβαλλαν και το έκαναν μεγάλη υπόθεση. Ήμουν επίσης κι εγώ ελαφρά τραυματισμένος στο κεφάλι και το χέρι μου, αλλά ήταν πολύ ήπιες κακώσεις”, είπε ο Daqneesh.

“Ο γιος μου Mohammad Ali έβγαλε τα σκουπίδια όταν ξαφνικά συνέβη το περιστατικό και χτυπήθηκε από ερείπια. Τα χέρια του τραυματίστηκαν και υπέστη εσωτερική αιμορραγία”, είπε.

Ο Ali κατέληξε στο ίδιο νοσοκομείο με τον Omran, όπου έμεινε για τρεις ημέρες πριν πεθάνει. “Πήγα εκεί για να τα βρω και να τα πάρω από εκεί. Χρειαζόμουν κάποια ράμματα, αλλά δεν το έκανα εκεί, δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Ζήτησα από μια νοσοκόμα αλλού να το κάνει”, είπε ο Daqneesh.

Αλλά το εν λόγω νοσοκομείο είχε μια σκοτεινή πλευρά. Ο Pierre Le Corf, ένας Γάλλος πολίτης που έζησε στο Χαλέπι για περισσότερο από ένα χρόνο, εξέτασε το νοσοκομείο μετά την εξασφάλιση του ανατολικού Χαλεπίου.

“Το [νοσοκομείο] λειτουργούσε και διαχειριζόταν η [αλ-] Νούσρα και το κόμμα Ταχρίρ. Χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχθηκε από την SAMS (Συριο-Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία), και υπήρχαν αφίσες SAMS σε όλο το νοσοκομείο. Οι γιατροί υπήρχαν περισσότερο σαν ασκούμενοι, όχι πραγματικοί γιατροί αλλά έλαβαν εντατική εκπαίδευση για μια περίοδο”, μου είπε ο Le Corf στο Χαλέπι.

Καθώς τα Λευκά Κράνη λατρεύουν το γεγονός ότι είχαν ευρέως αγαπημένη παρουσία στο ανατολικό Χαλέπι (και σε άλλες περιοχές της Συρίας που κατείχε η Αλ Κάιντα), ρώτησα τον πατέρα του Omran αν είχε σχέσεις μαζί τους πριν από το βράδυ του Αυγούστου του 2016. Απάντησε ότι δεν είχε και πρόσθεσε:

“Δεν είδα τίποτα από αυτούς, αλλά άκουσα πολλά από άλλους ανθρώπους. Κάποιοι δήλωσαν ότι βοηθούν τους ανθρώπους και άλλοι είπαν ότι κλέβουν τα χρήματά τους, τα κινητά τους κ.λπ. από αυτούς που βοηθούν.”

Η Βρετανίδα δημοσιογράφος Vanessa Beeley, στις έρευνές της για τα Λευκά Κράνη, άκουσε πολύ πιοαυστηρές αναφορές από πρώτο χέρι όταν επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής Jibreen για τους εκτοπισμένους Σύριους από τις περιοχές του ανατολικού Χαλεπίου τον Δεκέμβριο του 2016.

Στην φρενίτιδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ακολούθησε τη νύχτα του Αυγούστου του 2016, ο Μαχμούντ Ρασλάν – ο αστέρας φωτογράφος του Omran στο ασθενοφόρο – σε ένα σημείο περιγράφει το κλάμα για τον Omran. Ρώτησα τον Mohammad Daqneesh για αυτό, γνωρίζοντας τη στενή σχέση του Ρασλάν με τον αλ-Ζένκι.

“Αν έκλαψε και αισθανόταν λύπη για το παιδί μου, αυτό εξαρτάται από αυτόν. Αλλά αν έκλαψε για να χειραγωγήσει συναισθήματα άλλων, αυτή είναι μια διαφορετική ιστορία. Βλέπουμε πολλές περιπτώσεις στην τηλεόραση για τις οποίες κλαίμε. Αλλά όχι σαν αυτόν τον ελαφρύ τραυματισμό”, είπε ο Daqneesh, αγγίζοντας το μέτωπο του Omran.

Στην ερώτησή μου σχετικά με το αν οι μαχητές είχαν προσπαθήσει να εκφοβίσουν ή να εξαναγκάσουν με άλλο τρόπο τον Daqneesh να επιβεβαιώσει την αφήγηση γύρω από τον Omran, είπε:

“Προσπάθησαν να μας πιέσουν να πούμε ότι μας χτύπησαν οι Ρωσικές και οι Συριακές αεροπορικές δυνάμεις, αλλά δεν μπορώ να είμαι μάρτυρας σε κάτι που δεν είδα. Μου πρόσφεραν χρήματα, να ταξιδέψω έξω από τη Συρία, κατοικία, ιθαγένεια, εργασία, ασφάλιση υγείας και τέτοια πράγματα. Και μας προσέφεραν την προστασία τους κατά την έξοδο από τη Συρία, επειδή ο δρόμος, ο δρόμος Ramouseh, ήταν πολύ επικίνδυνος. Ήθελαν να μας βάλουν μέσα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που θα μας οδηγούσε στα τουρκικά σύνορα, μέσω του Bab Salame, με τη βοήθεια ένοπλων ανδρών”.

Υποθέτοντας ότι ο Daqneesh “κρατείται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό”, όπως υποστήριξαν τα φιλικά μέσα των «ανταρτών», γιατί να αρνηθεί αυτή την προσφορά; Ρώτησα γιατί δεν είχε φύγει μαζί τους και τι σκέφτηκε για ισχυρισμούς ότι αναγκάστηκε να μιλήσει όπως έπραξε.

“Πρώτον, είμαι Σύριος πολίτης και τα παιδιά μου έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα. Επίσης, ήταν απλός (τραυματισμός), γιατί να φύγω; Έχω επιστρέψει στη δουλειά μου. Κάποια μέσα ενημέρωσης είπαν ότι τώρα μένω στην Τουρκία και ότι η οικογένειά μου και εγώ εγκαταλείψαμε μόνο τον Omran. Αυτό είναι όλο ψέμα.

Δεν τους ζήτησα να μας βάλουν στα μέσα ενημέρωσης και να κάνουν εμπόριο με το αίμα μας. Δεν τους ζήτησα να τραβήξουν φωτογραφίες και να γράψουν ιστορίες για εμάς. Επιβλήθηκαν σε εμάς και τα έκαναν όλα αυτά. Τώρα λένε ότι είμαι προδότης, ότι πρόδωσα τη χώρα και ότι έχω καθίσει με έναν εγκληματία.

Μένω μόνο όπου είμαι πεπεισμένος ότι είναι σωστό για μένα, και συνιστώ να επιστρέψουν στα συγκαλά τους. Αρκετά κατέστρεψαν αυτή τη χώρα, ήρθαν εδώ και μας προκάλεσαν όλες αυτές τις ζημιές και βλάβες, τους ζητώ να αποχωρήσουν και να αφήσουν αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους ήσυχους. Αρκετά.”

Οι “διασώστες” εμπορεύτηκαν αίμα για φωτογραφική επιχείρηση

Ο Σύριος δημοσιογράφος Khaled Iskef είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την αληθινή ιστορία του Omran Daqneesh. Μέσα από μήνες διαλόγου με τον Mohammad Daqneesh, ο Iskef τον παρότρυνε να μιλήσει στα ΜΜΕ, που συνέβη στις 5 Ιουνίου.

Σε συναντήσεις με τον Iskef στο Χαλέπι, μου είπε για κάτι ακόμα πιο ενοχλητικό από την εκμετάλλευση του Omran Daqneesh: σύμφωνα με τις έρευνες του Iskef μέσω της συζήτησης του με τον Daqneesh και τους φίλους του, οι “διασώστες” των Λευκών Κρανών άρπαξαν πρώτα ένα παιδί για τη φωτογραφική επιχείρηση “διάσωσης”, αλλά όταν είδαν τον αναμφισβήτητα λατρευτό Omran, τον πήραν αντ ‘αυτού αφήνοντας το πρώτο παιδί στην άκρη. Εμπορία αίματος, όπως είπε ο Daqneesh.

Ο Iskef μίλησε γιατί ο Daqneesh άλλαξε γνώμη για να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

“Αρνήθηκε οποιαδήποτε μέσα ενημέρωσης λόγω αυτού που συνέβη με το παιδί του. Όταν σκέφτεσαι πώς τα δυτικά μέσα φέρθηκαν στο παιδί, η αντίδρασή του σε οποιοδήποτε μέσο ήταν να αρνηθεί. Του έλεγα συνεχώς ότι πρέπει να μιλήσει στα ΜΜΕ”.

Ο Μαχμούντ Ρασλάν, ο φωτογράφος αυτής της διάσημης φωτογραφίας, βρίσκεται τώρα στο Ίντλιμπ, αφού έφυγε τον Δεκέμβριο του 2016 με τους τρομοκράτες που είχαν καταλάβει τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου όταν ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοι απελευθέρωσαν το Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον Iskef, ο Ρασλάν πρόσφατα καυχήθηκε για τη φωτογράφηση του Omran. «Αυτό έκανε τον πατέρα του τρελό». Ο Daqneesh ποτέ δεν έδωσε άδεια στον Ρασλάν ή σε κανέναν να φωτογραφίσει το γιο του και εξασφάλισε ότι κανείς δεν θα το έκανε αφού η αρχική φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε ως πολεμική προπαγάνδα. “Αυτό τον έκανε να ανοιχτεί και να μιλήσει, ήταν τόσο θυμωμένος.”

Στο άρθρο του για τον al-Mayadeen, στα αραβικά, ο Khaled Iskef έγραψε:

“Σύμφωνα με τον πατέρα του Omran, μερικοί δημοσιογράφοι κοντά στο Μέτωπο της Νούσρα του είπαν ότι 26 εκατομμύρια μουσουλμάνοι εξαρτώνται από αυτόν … και δήλωσαν ότι περιμένουν τη δήλωσή του ότι ο βομβαρδισμός έγινε από το Συριακό καθεστώς”.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι στους οποίους αναφέρθηκε, μου είπε, περιλάμβαναν τον Μπιλάλ Αμπντούλ Καρίμ, ο οποίος ίσως είναι γνωστός σε μερικούς αναγνώστες για την ενσωμάτωσή του με την Αλ Κάιντα, εγκωμιάζοντας τα Λευκά Κράνη και την συνειδητή συνέντευξη του Σαουδάραβα τρομοκράτη Σέιχ Αμπντουλάχ Μουχασίνι.

Ο Iskef σήκωσε επίσης ένα tweet για τις προσπάθειες δωροδοκίας του Daqneesh που γράφει: ”Ο πατέρας του Omran απέρριψε το ποσό των 8.000 δολαρίων από τον Μουσαάλ Ομάρ και τον δημοσιογράφο κοντά στο Μέτωπο Νούσρα, Μπιλάλ Αμπντούλ Καρίμ”.

Στις συνομιλίες μας και σε μια σειρά από πρόσφατα tweets, ο Iskef ανέφερε ότι ο Daqneesh απειλείται επειδή είχε μιλήσει εναντίον των ψεμάτων και της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης. Ένα τέτοιο tweet έλεγε:

“Απειλές φτάνουν τώρα σε μένα, και την οικογένειά μου γιατί έχω αποκαλύψει τα ψέματα των ένοπλων που ήλεγχαν τα ανατολικά τμήματα του Χαλεπίου.”

Ενώ οι λεπτομέρειες της 17ης Αυγούστου 2016 δεν είναι ακόμα σαφείς, είναι σαφές ότι τα Λευκά Κράνη, το AMC και τα συστημικά μέσα είπαν ψέμματα και εκμεταλλεύτηκαν τον Omran Daqneesh και την οικογένειά του στις συντονισμένες προσπάθειές του πολεμικής προπαγάνδας για να δαιμονοποιήσουν την Συριακή και την Ρωσική κυβέρνηση.

Ο Khaled Iskef έθεσε ένα καλό, αν όχι βασικό, σημείο: “Μπορούν να αποδείξουν ότι ήταν μια Συριακή ή Ρωσική αεροπορική επιδρομή;”

Στη συνέντευξή μας στις 6 Ιουνίου, ο Mohammad Daqneesh δήλωσε επίσης: “Ζητήσαμε από τους δημοσιογράφους να φέρουν τα κομμάτια του όπλου που μας χτύπησε, για να το δούμε. Αρνήθηκαν, αρνήθηκαν.”

Αφού άκουσα αυτό που είπε ο Mohammad Daqneesh εκείνο το απόγευμα, μίλησα με έναν από τους γείτονές του στην ίδια περιοχή. Ο γείτονας ανέφερε μια μέρα το 2014, δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, όπου είπε για “96 βόμβες αερίου στο Sulimaniyeh και το Midan. Το σπίτι μου καταστράφηκε σε ερείπια. Η κυβέρνηση δεν επέβαλε αντίποινα, διότι από εκεί που ήταν οι τρομοκράτες και πυροβόλησαν υπήρχαν πολίτες.”

Πράγματι, σε άρθρο του Σεπτεμβρίου του 2014 σχετικά με την τρομοκρατία με ρουκέτες και πυραύλους, έγραψα για τις βομβιστικές επιθέσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές στην περιοχή της Δαμασκού. Αυτές οι βομβιστικές επιθέσεις έπληξαν κυβερνητικά ασφαλείς πόλεις σε όλη τη Συρία:

”Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή και κάτοικο της Δαμασκού Mazen al-Akhras, κατά τη διάρκεια των τριών μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2014, τρομοκράτες-αντάρτες πυροδότησαν 994 βλήματα στη Δαμασκό και τα περίχωρα, από τα οποία 426 εκτοξεύτηκαν τον Ιούνιο. Στις 3 Ιουνίου, η Ημέρα των Εκλογών στη Συρία, οι τρομοκράτες-αντάρτες εκτόξευσαν 151 βλήματα στη Δαμασκό, σκοτώνοντας 5 και ακρωτηριάζοντας 33 Σύριους, είπε ο Akhras.”

Τον Δεκέμβριο του 2016, ολόκληρη η πόλη του Χαλεπίου απελευθερώθηκε από τη Νούσρα, τον Ζένκι και άλλες τρομοκρατικές παρατάξεις που είχαν καταλάβει τις ανατολικές περιοχές (και πρώην βόρειες) για χρόνια. Τα Συριακά και φιλικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τους εορτασμούς που κράτησαν πολύ πέρα ​​από τα Χριστούγεννα, τα οποία γιορτάστηκαν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια στη συντριπτικά Σουνιτική μουσουλμανική πόλη, με τους μουσουλμάνους να γιορτάζουν με τους χριστιανούς τους φίλους και τους γείτονές τους.

Μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου, τα ΜΜΕ της Δύσης και του Κόλπου και οι περισσότεροι από τους πολίτες που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα σιωπούσαν στο Χαλέπι – καθώς είχαν επίσης σιωπήσει για τις σχεδόν καθημερινές δολοφονίες αμάχων και βομβιστικές επιθέσεις σε νοσοκομεία στην κυβερνητική πλευρά του Χαλεπίου από μαχητές που αποκαλούσαν «αντάρτες». Ο αριθμός των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα τρομοκρατικών χτυπημάτων, εκρηκτικών σφαιρών, πυροβόλων όπλων, πυραύλων Grad και άλλων ισχυρών πολεμοφοδίων ήταν σχεδόν 11.000, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής στο Χαλέπι μέχρι τα τέλη του 2016. Τα μέσα ενημέρωσης μετατόπισαν την προσοχή τους σε άλλες περιοχές που κατείχε η Αλ Κάιντα όπου θα μπορούσαν να ισχυριστούν φρικαλεότητες και τα Λευκά Κράνη θα μπορούσαν να ενεργήσουν για τις πληρωμές τους.

Ο Mohammad Daqneesh, ένα απρόθυμο κομμάτι στην πολεμική προπαγάνδα, είχε να πει τα εξής για τη Συρία και το στρατό της:

“Η Συρία έρχεται πριν από οτιδήποτε. Δεν ανήκω σε καμία πλευρά. Η Συρία έρχεται πρώτη. Ο Συριακός στρατός προστατεύει τη χώρα και τον λαό. Υπηρέτησα στο Συριακό στρατό. Ο στρατός είναι ο λαός και ο λαός είναι ο στρατός.”

Πηγή:

mintpressnews.com

offtherecord.net.gr

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΚΛΕΙΣΤΑ 200 ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Περίπου 200 σχολεία παραμένουν τελούν υπό κατάληψη με βασικό αίτημα την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη