888 Η Τουρκία έχει ενεργό ρόλο στη δημιουργία Στρατού στο Κόσοβο – Ιδού άλλη μια απόδειξη | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Η Τουρκία έχει ενεργό ρόλο στη δημιουργία Στρατού στο Κόσοβο – Ιδού άλλη μια απόδειξη

Η Τουρκία έχει ενεργό ρόλο στη δημιουργία Στρατού στο Κόσοβο – Ιδού άλλη μια απόδειξη

Στις 13 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στην τουρκική Σχολή Αεροπορίας Στρατού στην Ευδοξίπολη (Keçiborlu) Σπάρτης (Isparta) με αφορμή την αποφοίτηση του Ανθυπολοχαγού Afrim Zabeli, ο οποίος πλέον θεωρείται ο πρώτος χειριστής ελικοπτέρων της Δύναμης Ασφαλείας Κοσόβου.

Την είδηση μετέδωσε στο Twitter το «Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος». Αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της ενεργού εμπλοκής της Τουρκίας στη δημιουργία του «Στρατού του Κοσόβου», παρά την ονομασία ου, για λόγους πολιτικής ορθότητας, ως «Δύναμης Ασφαλείας», αναφέρει το defencepoint.gr.

Η δημιουργία κοσοβάρικου στρατεύματος απειλεί τη σταθερότητα και την ειρήνη στην παραδοσιακά ασταθή περιοχή των Βαλκανίων. Η Σερβία έχει απειλήσει μέχρι και με εισβολή, αν και οι πιθανότητες υλοποίησης αυτής της απειλής είναι πολύ μικρές, για ευνόητους λόγους.

Η πιο πειστική ερμηνεία – εξήγηση, είναι ότι η Τουρκία έχει διαβλέψει την ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία στο προσεχές μέλλον και επιχειρεί μέσω του Κοσόβου να ενισχύσει τον έλεγχο της Αλβανίας, στο πλαίσιο της νεοθωμανικής της στρατηγικής. Η απόπειρα «περικύκλωσης» της Ελλάδας από «μη φιλικές» χώρες, συνμπληρώνεται και από τη στάση της απέναντι στην ΠΓΔΜ.

Ακόμα και όταν υπήρξε η Συμφωνία των Πρεσπών, οι Τούρκοι έσπευδαν να υπενθυμίσουν, ότι οι ίδιοι αναγνωρίζουν τη χώρα ως «Μακεδονία», χωρίς καν τους «αστερίσκους» άλλων χωρών οι οποίες διευκρίνιζαν ότι απλώς υιοθετούν τη συνταγματική ονομασία και δεν αποδέχονται την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους».

Το κίνητρό της είναι η συντήρηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων προβλημάτων για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Στα παλιά τους τα παπούτσια η Ιστορία της Μακεδονίας. Εξάλλου, από τη στιγμή που δεν αφορούν το Ισλάμ, είναι παντελώς αδιάφορη.

Προσθέστε και τα συμπλέγματα πολιτισμικής κατωτερότητας και καταδίωξης που τους κατατρύχει  διαχρονικά. Με κάθε ευκαιρία αναδύεται, οδηγώντας στη γνωστή διεθνή συμπεριφορά…

Κατά τα άλλα η Ελλάδα είναι ο «κακός γείτονας» που μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί να αποτρέψει τν ανεξέλεγκτο εξοπλισμό μιας αναθεωρητικής δύναμης, καθώς αμφότερες οι χώρες γνωρίζουν καλά, ότι τα όπλα αυτά θα στραφούν εναντίον τους…
Η Τουρκία έχει ενεργό ρόλο στη δημιουργία Στρατού στο Κόσοβο – Ιδού άλλη μια απόδειξη
Η Τουρκία έχει ενεργό ρόλο στη δημιουργία Στρατού στο Κόσοβο – Ιδού άλλη μια απόδειξη

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Βγαίνουν στο «σφυρί» τα έργα τέχνης του ιδιοκτήτη της Parmalat

Τα κατασχεθέντα έργα της συλλογής του ιδιοκτήτης της Parmalat, Καλίστο Τάντσι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται …