888 Η Τουρκία μεταφέρει άρματα μάχης στη Συρία | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Η Τουρκία μεταφέρει άρματα μάχης στη Συρία

Η Τουρκία μεταφέρει άρματα μάχης στη Συρία

Η Τουρκία ανέπτυξε περισσότερα στρατιωτικά οχήματα στη νοτιοανατολική επαρχία Κιλίς κοντά στα σύνορα της Συρίας τον Αύγουστο.

Συνολικά, οκτώ φορτηγά φορτωμένα με άρματα μάχης και οβιδοβόλα Howitzer περνούσαν από το Κιλίς προς την περιοχή Ελμπεϊλί στα συριακά σύνορα.

Τα στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκαν με μέτρα ασφαλείας σε στρατεύματα στη συριακή πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην ομιλία με τα ΜΜΕ, ανέφερε η τουρκική Hürriyet.

Οι πηγές ασφαλείας ανέφεραν στη Hürriyet ότι τα τανκ τύπου M-60 αποστέλλονταν στα σύνορα ως μέρος του σχεδίου έκτακτης ανάγκης της Άγκυρας για να περιορίσει ένα νέο κύμα προσφύγων από μία επικείμενη επίθεση του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ, παρέμεινε ως ένα από τα τελευταία οχυρά της αντιπολίτευσης.

Τα τανκ είναι επίσης εξοπλισμένα με συστήματα παρακολούθησης κοντινών αποστάσεων για την παρακολούθηση των μεταναστευτικών κινήσεων.

Η Τουρκία διεύρυνε το στρατόπεδο προσφύγων Atme στη συριακή πλευρά των συνόρων και ενίσχυσε τους 12 σταθμούς παρατήρησής της στην Ιντλίμπ, πριν από την επικείμενη μάχη.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανησυχούν ότι η επίθεση θα μπορούσε να αναγκάσει 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινηθούν προς τα τουρκικά σύνορα.

Μια επίθεση είναι πιθανό να γίνει πρώτα τις νοτιοδυτικές πεδιάδες Ιντλίμπ και αλ-Γκαμπ, οι οποίες έχουν θέα στην παράκτια περιοχή όπου η Ρωσία διαθέτει τις στρατιωτικές και ναυτικές της βάσεις. Ένα άλλο μέτωπο για την επίθεση είναι από το νότο και νοτιοανατολικά, το οποίο θα αποκαταστήσει τον κυβερνητικό έλεγχο πάνω σε έναν ουσιαστικό αυτοκινητόδρομο που τρέχει μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Συρίας.

Η περιοχή, που ελέγχεται από τους αντάρτες από το 2015, έχει στοχευθεί από κυβερνητικές και ρωσικκές δυνάμει επί μήνες, καθιστώντας τις υποδομές της, τα σχολεία και τα νοσοκομεία διαλυμένα.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Βγαίνουν στο «σφυρί» τα έργα τέχνης του ιδιοκτήτη της Parmalat

Τα κατασχεθέντα έργα της συλλογής του ιδιοκτήτης της Parmalat, Καλίστο Τάντσι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται …