Υγεία & Διατροφή

Γκίκας Μαγιορκίνης: Καταρρίπτονται δύο μύθοι για την έξαρση κορονοϊού στο Χονγκ Κονγκ

«Σχετικά με την έξαρση της COVID-19 στο Hong Kong υπάρχουν 2 “μύθοι” που καταρρίπτονται» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Και συνεχίζει αναλύοντας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: «1) Η χρήση του συνολικού ποσοστού εμβολιασμένων στην κοινότητα δείχνει το επίπεδο της προστασίας: Το Hong Kong λέει σχεδόν 90% στο σύνολο του πληθυσμού αλλά όπως φαίνεται και στο γράφημα έχει τεράστια κενά στους άνω των 60, στους οποίους η Όμικρον δεν είναι “απλή γρίπη”. Το ηλικιακό προφίλ των εμβολιασμών είναι το Α και το Ω. Η χρήση του γενικού ποσοστού στον πληθυσμό είναι ευάλωτη στην λεγόμενη “οικολογική πλάνη”.

2) Η χρήση του όρου “αποσύζευξη” (decoupling) κρουσμάτων-θανάτων: Δυστυχώς ο όρος χρησιμοποιήθηκε ακόμα και σε μεγάλα ιατρικά journals, αυτό που ισχύει κατ’ουσίαν είναι η “μεταβολή κλίμακας” (rescaling) μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων. Η σχέση εξακολουθεί να υπάρχει αλλά είναι σε διαφορετική κλίμακα με αρκετά μικρότερο πιθανότητα θανάτου ανά κρούσμα.

Ακούγεται ότι σκέφτονται πάλι το mass testing στο Hong Kong, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η αποτελεσματικότητά του μέτρου έχει μειωθεί δραματικά με την Όμικρον. Γιατί;

Θα χρησιμοποιήσω την φράση του Fermat: “I have a truly marvelous demonstration of this proposition which this margin is too narrow to contain.”

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

To άρθρο Γκίκας Μαγιορκίνης: Καταρρίπτονται δύο μύθοι για την έξαρση κορονοϊού στο Χονγκ Κονγκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock