Η υποχρεωτικότητα, τα covid free μαγαζιά και το Plan B της κυβέρνησης


Να μην επισκιάσει η μίνι αναταραχή από τις δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου τον βασικό στόχο στη νέα αφετηρία της εμβολιαστικής εκστρατείας θέλει η κυβέρνηση.

Τα αντανακλαστικά που ενεργοποιήθηκαν δεν συνόδευε μόνο η απομάκρυνση από τη δημόσια συζήτηση οποιασδήποτε συσχέτισης της υποχρεωτικότητας με τις απολύσεις. Ήταν εξίσου ευκρινής και εμφατική η μετάδοση του μηνύματος ότι η νέα φάση αποβλέπει στην ενθάρρυνση των δύσπιστων να μπουν κάτω από την «ομπρέλα» της επιχείρησης «Ελευθερία». Περαιτέρω δε, κυβερνητικά στελέχη, αναδείκνυαν τον πρόωρο χαρακτήρα οποιασδήποτε συζήτησης, για την ένταξη και άλλων ομάδων στο καθεστώς της υποχρεωτικότητας.

Όπως έγραφε το CNN Greece η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά στην υλοποίηση της και με την εισαγωγή της νομοθετικής ρύθμισης θα επιδιώξει την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της στους αριθμούς των εμβολιασμών. Αυτός θα είναι ο βασικός δείκτης από τον οποίο θα εξαρτηθεί, εάν στην επαναξιολόγηση που θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα δηλαδή θα έχουν παρέλθει τα δυο ορόσημα της υποχρεωτικότητας, θα απαιτηθεί μια αλλαγή πλεύσης. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι η ποινή της αναγκαστικής άδειας άνευ αποδοχών, δεν μπορεί να ισχύσει επ’αόριστον, και έπειτα από αυτό το χρονικό σημείο θα κριθούν τα επόμενα βήματα.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση