Κόσμος

Μέση Ανατολή: Ονόματα γραμμένα στα σώματα παιδιών «προδίδουν» τους φόβους των Παλαιστινίων

Με μαύρο μελάνι γράφουν στα σώματα των παιδιών τους τα ονόματά τους οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, υπό τον φόβο ότι δεν θα μπορούν να τα αναγνωρίσουν σε περίπτωση που χάσουν τη ζωή τους σε ισραηλινή επιδρομή. 

«Υπήρχαν ορισμένες περιπτώσεις όπου οι γονείς έγραψαν τα ονόματα των παιδιών τους στα πόδια και την κοιλιά», δήλωσε μιλώντας στο CNNi ο επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Al-Aqsa Martyrs, Αμπντούλ Ραμάν Αλ Μασρί.

Εξήγησε πως οι γονείς ανησυχούσαν ότι «θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε» και κανείς δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα παιδιά του.

«Αισθάνονται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν στόχος και είτε να τραυματιστούν, είτε να γίνουν μάρτυρες», πρόσθεσε ο Αλ Μάσρι.

Το μαύρο μελάνι στα κορμιά των παιδιών αποτελεί ένδειξη του φόβου και της απελπισίας που νιώθουν οι γονείς στον πυκνοκατοικημένο θύλακα, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να τον σφυροκοπά.

Εργαζόμενος στο νοσοκομείο Al-Aqsa Martyrs, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Αλ Μασρί προσθέτοντας πως «το φαινόμενο αυτό φαίνεται πως μόλις ξεκίνησε στη Γάζα».

«Πολλά από τα παιδιά αγνοούνται, πολλά φτάνουν εδώ με τα κρανία τους σπασμένα…και είναι αδύνατο να γίνει αναγνώριση». Μπορούν να αναγνωριστούν μόνο από τα ονόματα που γράφουν οι γονείς τους πάνω στα σώματά τους, εξήγησε.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτώβρη τα παιδιά που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια κτηρίων, που χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά, ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας την Κυριακή (22/10) από τους 4.561 νεκρούς στη Γάζα, οι 1.873 είναι παιδιά.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες πως τα περισσότερα βρέφη είναι βαριά άρρωστα, με τα νοσοκομεία της περιοχής να είναι αδύνατο να παράσχουν την περίθαλψη που χρειάζεται, όχι μόνο λόγω της εξάντλησης του υγειονομικού προσωπικού, αλλά κυρίως λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα από τον ισραηλινό στρατό.

Names written on children’s bodies speak to the fears of Gazan parents amid the Israel-Hamas war / CNNi / Abeer Salman, Kareem Khadder, Kareem El Damanhoury and Rhea Mogul

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock