Κόσμος

ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην Μπουρκίνα Φάσο

Την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο, Ροκ Καμπορέ (Roch Kaboré), καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών και απευθύνει έκκληση για την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως «παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην Μπουρκίνα Φάσο» και επισημαίνει ότι η ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ και εν γένει της Δυτικής Αφρικής επηρεάζει την ασφάλεια του συνόλου της Ευρώπης.

Περαιτέρω, τονίζει ότι η Ελλάδα διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή αυτή, κάτι που υποδηλώνουν οι πρόσφατες επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Γκάνα και στη Νιγηρία, καθώς και η έναρξη λειτουργίας ελληνικής πρεσβείας στη Σενεγάλη και ο ορισμός του πρέσβη στο Ντακάρ ως ειδικού Απεσταλμένου για το Σαχέλ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock