Κόσμος

Βρετανία: Έξι πρώην αστυνομικοί καταδικάστηκαν για ανταλλαγή ρατσιστικών και σεξιστικών μηνυμάτων

Έξι πρώην αστυνομικοί στο Λονδίνο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6-14 εβδομάδων με 12μηνη αναστολή για την ανταλλαγή ρατσιστικών, ομοφοβικών και σεξιστικών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Ο Μάικλ Τσάντγουελ (62 ετών), ο Πίτερ Μπουθ (66 ετών), ο Άντονι Έλσομ (67 ετών), ο Τρέβορ Λιούτον (65 ετών), ο Άλαν Χολ (65 ετών) και ο Ρόμπερτ Λιούις (62 ετών) κρίθηκαν ένοχοι για την ανταλλαγή μηνυμάτων με προσβλητικό περιεχόμενο μεταξύ Αυγούστου 2018 και Σεπτεμβρίου 2020, κατόπιν δημοσιογραφικής έρευνας του BBC που τα αποκάλυψε.

Ορισμένα από αυτά τα μηνύματα αναφέρονταν στη Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, στην βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ και στον σύζυγό της, τον δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, καθώς και στον σημερινό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Οι αξιωματικοί, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μεταξύ 2001 και 2015, κατείχαν διάφορες θέσεις στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, αλλά για ένα διάστημα υπηρετούσαν όλοι στο τμήμα που είναι αρμόδιο για την προστασία των διπλωματικών αποστολών στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο επικεφαλής των «αδιάφθορων» της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, ο Τζέιμς Χάρμαν, χαρακτήρισε «αποτρόπαιο» το περιεχόμενο των μηνυμάτων, υπογραμμίζοντας πως «δεδομένου ότι οι κατηγορούμενοι ανήκαν στο αστυνομικό σώμα, γνωρίζουμε ότι η υπόθεση ενδεχομένως να κλονίσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών» στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι θα αναγνωριστεί παράλληλα η δέσμευση για διερεύνηση κάθε κατηγορίας σε βάρος αστυνομικών.

Το κύρος της αστυνομίας του Λονδίνου έχει αμαυρωθεί τα τελευταία χρόνια από διάφορες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας της 33χρονης Σάρας Έβεραντ το 2021 από τον αστυνομικό Γουέιν Κούζινς, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε οδηγήσει την τότε επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, την Κρεσίντα Ντικ, σε παραίτηση στις αρχές του 2022.

Πριν από λίγους μήνες, ο αστυνομικός Ντέιβιντ Κάρικ καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη για 24 βιασμούς και άλλες σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ 2003 και 2020.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock